Ingezonden persbericht


Persbericht

Brocade breidt vooraanstaande Backbone-familie uit met de Brocade DCX-4S Backbone

Nieuw platform biedt volledige Brocade DCX-functionaliteit tegen lagere instapkosten, terwijl gebruiksmogelijkheden voor toepassing in datacenter core en edge worden uitgebreid

Eindhoven, 28 januari 2009 - Brocade (NASDAQ: BRCD) kondigt vandaag de introductie aan van de Brocade DCX-4S Backbone, een multifunctioneel core en edge netwerk switching platform, ontwikkeld om server-, storage area network (SAN-) en datacenterconsolidatie te faciliteren, terwijl de kosten voor infrastructuur en administratie van ICT-omgevingen worden verlaagd.

Volgend op de introductie van de vooraanstaande 384-poort 8 Gbit/sec Brocade DCX® Backbone in 2008, schaalt de nieuwe Brocade DCX-4S Backbone via de vier modulaire blade slots tot 192 poorten met een snelheid tot 8Gbit/sec en biedt het dezelfde baanbrekende technologie als het grotere model om performance, schaalbaarheid en energie-efficiëntie te kunnen leveren. De DCX Backbone familie van Brocade is ontwikkeld om zich specifiek op datagroei en applicatie-eisen van groeiende enterprise datacentra te richten.

"Gebruik van de DCX Backbone portfolio is essentieel voor de ontwikkeling van onze datacenterarchitectuur om nieuwe prestatieniveaus en energie-efficiëntie te bereiken, terwijl voortdurend geavanceerde functies toegevoegd kunnen worden om op die manier een stap voor op de concurrentie te blijven," zegt Gary Oberg, vice president of Technical operations bij Applied Discovery, een vooraanstaand aanbieder van end-to-end e-discovery oplossingen.

De Brocade DCX-4S biedt flexibel gebruik en investeringsprotectie voor zowel nieuwe als bestaande storagenetwerken. Zo kan deze bijvoorbeeld als goedkopere core backbone oplossing worden ingezet in middelgrote netwerkomgevingen die de productie en poortmassa van de grotere Brocade DCX Backbone niet nodig hebben. Ook grootzakelijke klanten kunnen de Brocade DCX-4S in de netwerk edge implementeren om op die manier complete en kosteffectieve backbone-class mogelijkheden te bieden binnen hun datacenter. De Brocade DCX-4S kan tevens zonder onderbrekingen de Brocade B-series en M-series netwerkomgevingen verbinden.

De Brocade DCX-4S ondersteunt het nieuw beschikbare Brocade Fabric OS® (FOS) 6.2 besturingssysteem, waaronder een nieuwe Virtual Fabrics functie die een logische verdeling van fysieke SAN naar logische fabrics mogelijk maakt. De Brocade DCX-4S biedt tevens integratie met verschillende belangrijke beheerproducten, waaronder de HP StorageWorks Secure Key Manager, en ondersteunt geavanceerde functies zoals fabric-brede encryptie voor data in ruste voor disk en tape. Daarnaast biedt de Brocade DCX-4S een volledige suite van Adaptive Networking mogelijkheden om fabric-werking te optimaliseren en een grote bandbreedte voor missiekritische applicaties mogelijk te maken. Om netwerkconvergentie op de server edge mogelijk te maken, maakt de Brocade DCX-4S gebruik van een multiprotocol-architectuur die future-proof is en Converged Enhanced Ethernet (CEE) en Fibre Channel over Ethernet (FCoE) gemakkelijk ondersteunt door de mogelijkheid om op elk gewenst moment een blade toe te kunnen voegen.

"Klanten kunnen kosten verlagen, gebruik van middelen verbeteren en energie-efficiënte binnen storage-omgevingen verhogen met high-performance netwerkoplossingen," zegt Neal Clapper, vice president, StorageWorks divisie, HP EMEA. "Een combinatie van HP's storage hardware, software en diensten, en de DCX-4S van Brocade biedt een betaalbare SAN-consolidatieoplossing voor de meest veeleisende enterprise datacenters."

De Brocade DCX-4S kan worden beheerd door gebruik van Brocade Data Center Fabric Manager (DCFM(TM)) Enterprise of Professional om compleet, end-to-end beheer van datacentra fabrics te bieden - van storagepoorten op storagesystemen tot Host Bus Adapters (HBA's), aangesloten op fysieke of gevirtualiseerde servers. Klanten hebben tevens de optie gebruik te blijven maken van Brocade Fabric Manager of Enterprise Fabric Control Manager (ECFM) om hun backbone-omgevingen te beheren.

"Terwijl virtualisatie een plaats in het datacenter verworven heeft blijft Fibre Channel een belangrijke rol spelen. Met de introductie van de Brocade DCX-4S Backbone kan Sun haar klanten geweldige prestatie, schaalbaarheid en energie-efficiëntie bieden met lange termijn investeringsprotectie door ondersteuning van zowel bestaande als nieuwe connectiviteitsprotocollen," zegt Gautam Chanda, director, Networking Products, Sun Microsystems. "Sun is één van de eerste aanbieders van de Brocade DCX-4S. Middelgrote en enterprise klanten kunnen server, SAN en datacentermiddelen consolideren terwijl de energiekosten en eigendomskosten worden verlaagd."

De Brocade DCX-4S Backbone is vanaf vandaag beschikbaar via Brocade en is tevens per direct beschikbaar via HP en Sun Microsystems.

Brocade Professional Services
Brocade Professional Services beoordeelt, ontwikkelt, installeert en implementeert Brocade Backbone oplossingen vanuit een architectonisch beleid en operationeel perspectief. Na de ontwikkelfase zullen experts van Brocade de hardware in een nieuwe of bestaande fabric installeren en configureren. Na afronding van het contact ontvangen klanten de volledige documentatie van de oplossingen, waaronder best practices.

Meer informatie

· Productinformatie http://www.brocade.com/datacenter_flexibility
· Video's http://www.youtube.com/brocadevideo
· Productfoto http://www.flickr.com/photos/33437642@N02/3220416161/

Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt de best presterende, meest kosteffectieve en betrouwbare netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpt om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com

###

Brocade, the B-wing symbol, DCX, Fabric OS, File Lifecycle Manager, MyView, and StorageX are registered trademarks, and DCFM and SAN Health are trademarks of Brocade Communications Systems, Inc., in the United States and/or in other countries. All other brands, products, or service names are or may be trademarks or service marks of, and are used to identify, products or services of their respective owners.

BROCADE CONTACTS

EMEA PR & AR
Stuart Marks
Tel: +44 (0) 1784 496474
Mob: +44 (0) 7734 688062
markss@brocade.com
Brocade Communications Systems
Ad Barghoorn
Telefoon: +31 (0)6 5168 2250
E-mail: Ad.Barghoorn@brocade.com Pride PR
Jan Faber/Jessica van Rijswick
Tel: +31 (0)71 568 00 28
brocade@pridepr.nl