Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 28 januari 2009

Chubb Pro biedt nieuwe verzekering voor interim-managers

Na de start van de beroepsaansprakelijkheidsafdeling Chubb Pro in december 2008, komt zij met een vernieuwd aansprakelijkheidsproduct voor de interim-manager: Chubb Pro Interim-Manager. De polis heeft voor deze doelgroep een uitgebreidere dekking. Het is een combinatiepolis waarbij alle aspecten van de aansprakelijkheid van de interim-manager zijn verzekerd. Het gaat hier om een dekking voor beroeps-, bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid.

Uitgebreidere dekking
Naast de bestaande voordelen, zoals geen eigen risico op de verdedigingskosten en dat de bemiddeling, mediation en arbitrage worden gedekt, kent de nieuwe verzekering een aantal belangrijke uitbreidingen. De polis kent geen verplichting meer tot het hanteren van leveringsvoorwaarden. Ook is het verzekeringsgebied uitgebreid. Daarnaast kan de verzekerde een uitloopdekking inkopen indien de interim-manager zijn bedrijfsactiviteiten beëindigd. Bovendien dekt de polis bereddingskosten voor zowel beroeps- als bedrijfsaansprakelijkheid, werkgeversaansprakelijkheid voor bedrijfsaansprakelijkheid en de verdedigingskosten tot boven het verzekerde bedrag met een maximum van eenmaal het verzekerde bedrag. Tot slot beschermt de polis ook de interim-managers tegen risico's in verband met het onjuist schatten of plannen van de benodigde tijdsduur van een project, waardoor een overeengekomen opleveringsdatum niet wordt gehaald.

"Met deze vernieuwingen speelt Chubb Pro in op de veranderingen en de toenemende vraag in de markt en biedt zij hiermee de interim-manager nog meer flexibiliteit. Chubb heeft mogelijkheden voor de verzekering van een breed scala aan beroepsgroepen, waaronder organisatieadviseurs, HR consultants, arbeidsdeskundigen, loopbaanadviseurs en marketing consultants", aldus productspecialist Chantal van Vliet van de afdeling Chubb Pro.

Eind jaren 90 was Chubb de eerste verzekeraar in Nederland die, in samenwerking met beursmakelaar Marsh, voor interim-managers met een pakketoplossing kwam voor de verzekering van de aansprakelijkheid van deze doelgroep. "De behoefte aan een pakketdekking was groot, omdat bedrijven op een breed gebied interim-managers inzetten en deze groep geconfronteerd werd met een groot aantal risico´s op het gebied van aansprakelijkheid", besluit Van Vliet.

Chubb Pro richt zich naast interim-managers onder andere ook op ICT-bedrijven, consultants, arbeidsdeskundigen, detacheringbureaus, loopbaanadviseurs en adviesbedrijven op het gebied van marketing, PR, P&O, HRM, credit management, marktonderzoek, organisatiekunde en training.

Over Chubb Insurance Company of Europe SE
Chubb Insurance Company of Europe SE biedt gespecialiseerde schadeverzekeringen aan voor bedrijven via onafhankelijke tussenpersonen. Het bedrijf maakt deel uit van The Chubb Corporation, New Jersey, USA en is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: CB). Chubb heeft ruim 120 kantoren verspreid over 30 landen in heel Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azië en Australië. Dankzij het wereldwijde netwerk kan Chubb een kwalitatieve en snelle service bieden en kunnen klanten rekenen op een wereldwijde dekking. Klanten waarderen Chubb in hoge mate vanwege haar financiële draagkracht en bijzondere schadefilosofie. Chubb Insurance Company of Europe SE is door het onafhankelijke ratingbureau A.M. Best gewaardeerd met een A++ (superior) waardering.

Meer informatie over Chubb is te vinden op: www.chubb.com/nl

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Chubb Insurance Company of Europe SE
René Nieuwland / Barry Schütte
Tel: 023 566 1800
Mailto: rnieuwland@chubb.com / bschutte@chubb.com

Edelman
Fien Bertrams
Tel: 020 30 10 980
Mailto: Fien.Bertrams@edelman.com