Politie Amsterdam-Amstelland



Tweede aanhouding in zaak Osdorper Ban / West (28/01/09)

De politie heeft woensdagochtend rond halfzeven een tweede verdachte aangehouden in verband met de dood van een 61-jarige vrouw op de Osdorper Ban. Het betreft ook nu een 17-jarige jongen. Hij werd vanochtend door rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche van West in zijn ouderlijk huis in Amsterdam West aangehouden.

Het slachtoffer werd op woensdagavond 31 december door voorbijgangers zittend op straat aangetroffen. Zij had een hoofdwond, was aanspreekbaar en haar handtas was weg. In een ziekenhuis verslechterde haar toestand aanzienlijk. Twee dagen later, op vrijdag 2 januari overleed zij in een ziekenhuis aan de verwondingen die ze op oudejaarsavond opliep.

Na uitgebreid rechercheonderzoek bleek dat de vrouw slachtoffer was geworden van een straatroof. De beide 17-jarige jongens worden verdacht betrokken te zijn bij dit misdrijf.

Het rechercheteam heeft het vermoeden dat er meer mensen moeten zijn die informatie hebben over dit ernstige misdrijf. De rechercheurs willen dan ook in contact komen met mensen die informatie hebben over deze zaak. Het team is te bereiken via 020-5592500.

Hier onder de eerder verzonden persberichten:

23 januari 2009 / Aanhouding in zaak-Osdorper Ban / Osdorper Ban

De politie heeft vrijdagochtend een 17-jarige man aangehouden in verband met de dood van een 61-jarige vrouw op 31 december vorig jaar op de Osdorper Ban.

Het slachtoffer werd door voorbijgangers zittend op straat aangetroffen. Zij had een hoofdwond, was aanspreekbaar en haar handtas was weg. In een ziekenhuis verslechterde haar toestand aanzienlijk. Drie dagen later overleed zij aan de verwondingen die ze op oudejaarsavond opliep.

Na itgebreid onderzoek is gebleken dat de vrouw slachtoffer is geworden van straatroof. De politie sluit niet uit dat meerdere personen bij deze zaak betrokken zijn.

2 januari 2009 / Vrouw overleden na onduidelijk incident / Osdorper Ban

In een ziekenhuis is vrijdagavond een 61-jarige vrouw overleden naar aanleiding van een onduidelijk incident. Het slachtoffer raakte op woensdagavond 31 december rond half acht gewond op de Osdorper Ban. Zij werd door voorbijgangers zittend op straat aangetroffen. Zij had een hoofdwond, was aanspreekbaar en haar handtas was weg. In een ziekenhuis verslechterde haar toestand aanzienlijk.

Aangezien er veel onduidelijkheid is over de toedracht is een rechercheteam ingezet om deze te achterhalen. De rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche West zijn op zoek naar getuigen van het incident of naar mensen die over informatie beschikken. Het team is te bereiken via:

020-5592500

Mocht men anoniem willen bellen dan kan dat via Meldlijn M via 0800-7000.