Ingezonden persbericht


'Wereld telt nu miljard ondervoede mensen'

Dorcas verspreidt 4,7 miljoen maaltijden

ANDIJK - In 2008 heeft Dorcas ruim 4,7 miljoen maaltijden verspreid. Via het Anti-Honger Korps van Dorcas ontvingen de allerarmsten in onder meer Irak, Ethiopië, Soedan, Kenia, Noord-Korea, Mongolië, Afghanistan, China en Bangladesh voedsel. Het grootste aantal maaltijden, 1,5 miljoen, werd aan het begin van het jaar uitgedeeld, in Kenia, waar tienduizenden mensen te maken kregen met geweld rond de verkiezingsuitslagen. In Bangladesh, dat werd getroffen door een rattenplaag, werden 1,4 miljoen maaltijden gedistribueerd.

'We verwachten een toenemende vraag naar voedselhulp in 2009', aldus Dirk Jan Groot, directeur van Dorcas Aid International. 'Als gevolg van de voedselcrisis en de sterk gestegen voedselprijzen lijden nu bijna een miljard mensen aan ondervoeding. De voedselcrisis is nog niet voorbij, dus laten we deze mensen niet vergeten.' Dorcas zal ook in 2009 voedsel blijven verspreiden in noodgebieden.

Anti-Honger Korps
Voedsel is één van de basisbehoeften van de mens en vormt daarom een belangrijk onderdeel van de noodhulp van Dorcas. Voor voedseldistributies in noodgebieden heeft Dorcas het Anti-Honger Korps opgericht. Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 185 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas ondersteunt voornamelijk structurele projecten, maar geeft daarnaast noodhulp en sociale hulp. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

EINDE PERSBERICHT

Team Communicatie


- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dorcas Hulp Nederland

Postbus 12

1619 ZG Andijk

Tel. 0228 595900

www.dorcas.nl