Ingezonden persbericht


Persbericht

Noordwijk, 28 januari 2009

SPORTVERENIGINGEN MAKEN PROFESSIONALISERINGSSLAG

Flatscreens met wedstrijdschema's, een welkomstboodschap voor het gastteam, uitslagen via email, digitale nieuwsbrieven: sportclubs ontdekken steeds meer de voordelen van het digitale tijdperk voor hun vereniging en maken een flinke professionaliseringsslag.

De tijd dat de penningmeester van een sportclub avonden lang de administratie van zijn sportclub aan het doen is lijkt verleden tijd. "In toenemende mate hebben we te maken met bestuursleden van sportclubs die willen werken met moderne middelen. Zij zijn niet meer gewend aan kopietjes, prikborden en punaises, maar aan email, digitale nieuwsbrieven en een narrow casting systeem", constateert Dirk Teeuwen van AllUnited.

AllUnited is een van de bedrijven die al enkele jaren aan het pionieren is met software pakketten specifiek voor verenigingen met ledenadministratie, boekhouding en CMS/internet. Onlangs kwam hier een narrow casting systeem bij: een televisiescherm waarop op afstand informatie kan worden gezet. Het systeem van AllUnited wordt gebruikt door zo'n 60 sportverenigingen en 400 vrijwilligers van sportverenigingen van hockey, tennis, zwemmen, gym, voetbal, volleybal en honkbal. Teeuwen: "En dat aantal groeit wekelijks. Veel sportclubs zijn ervan overtuigd dat een vereniging, net als een bedrijf, gewoon mee moet in het digitale tijdperk. Opvallend is dat wij de laatste weken ineens worden overladen met belangstelling voor het narrow casting systeem. Blijkbaar sluit dit product enorm aan op hun behoefte."

In Nederland zijn er duizenden mensen actief in het vrijwilligerssportleven. Met een paar muisklikken kunnen zij dus zorgen voor een up-to-date informatiebord of een website met bijvoorbeeld wedstrijdschema's en uitslagen. Op deze manier wordt het voor vrijwilligers makkelijker en leuker. Het resultaat van hun werk wordt direct zichtbaar. AllUnited ziet het nu al volop gebeuren. "Clubs moeten wel een professionaliseringslag maken. Ze moeten met de tijd mee. De leden verwachten het en bovendien verdient het zich heel snel terug. De facturatie module bijvoorbeeld lost complexe contributiestructuren op waardoor een en ander veel beter beheersbaar is. En ook niet onbelangrijk: er blijkt een grotere betrokkenheid te ontstaan tussen leden, bestuurders en bond", aldus Teeuwen.


---



Ingezonden persbericht