Meerderheid Belgen waardeert en erkent het belang van innoverende geneesmiddelenindustrie

28/01/2009 12:35

PHARMA.BE


---

Het merendeel van de Belgen vertrouwt en waardeert de farmaceutische researchindustrie en hun geneesmiddelen. Dat blijkt o.a. uit een nationale enquête gerealiseerd door IPSOS Belgium tijdens de zomer van 2008 in ons land. 84 % van de Belgen hebben over het algemeen een positief beeld van de farmaceutische researchindustrie. Eén van de voornaamste redenen is de R&D van deze sector die leidt tot innoverende geneesmiddelen. 82% denkt dat de sector voldoende investeert in onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. 89 % stelt dat geneesmiddelen de levenskwaliteit echt verbeteren, waarvan 56 % deze farmaceutische bijdrage hoog inschat. De Belg heeft ook vertrouwen in de geneesmiddelensector. Uit een keuze van acht sectoren heeft de farmaceutische industrie de op één na beste score. (Zie grafieken als bijlage)





Deze resultaten liggen in de lijn van de enquête van de Europese chemiefederatie, Cefic, uit 2006 waar, ook een keuze van acht sectoren, de farmaceutische industrie deel uitmaakte van de top 3.





Deze positieve perceptie beklemtoont de sleutelrol van de farmaceutische sector in onze kenniseconomie als bron van innovatie. Deze sector levert de grootste private bijdrage tot het behalen van de Lissabon-doelstelling (3 % van BNP in R&D in 2010). De sector is inderdaad de grootste investeerder in innovatie aangezien gemiddeld 20 % van de omzet wordt geherinvesteerd in R&D. Geen enkele andere sector doet beter.





De resultaten van deze nationale enquête worden bevestigd door de laatste analyse van Covalence, de internationale ethische barometer, die zijn finale studie voor de periode 2002-2008 heeft gepubliceerd op 20 januari jl. De farmaceutische industrie prijkt op de derde stek van deze internationale rankschikking die het ethische aspect van tien sectoren in beeld brengt. Het onderzoeksbureau Covalence uit Genève publiceert deze ranking sinds 2002. Hun reputatie-index is gebaseerd op onder meer milieubewustheid, politieke integriteit, sociaal beleid, tewerkstellingsvoorwaarden en mensenrechtenbeleid. Deze notering wordt berekend door positieve en negatieve informatie uit diverse bronnen, waaronder 'de media, websites en een netwerk van correspondenten', tegen elkaar af te wegen.





Klik hier voor meer info aangaande de analyse van Covalence.


http://www.covalence.ch/docs/PressRelease_CovalencePharmaceuticalIndustryReport2008_09.09.2008.pdf





Contact : Olivier Remels : 0477 20 26 65 - or@pharma.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel