Het Woerdens Wijktheater speelt Molenvliet mijn thuis


WOERDEN, 20090115 -- Het Woerdens Wijktheater speelt eind januari de theatervoorstelling `Molenvliet mijn thuis'. Twaalf bewoners tussen de 10 en 72 vertellen hierin het verhaal van een groene, kinderrijke wijk. Maar ook moord, brand en overvallen. De verbouwing van het winkelcentrum en het verdwalen in de woonerfjes. Gezellige buren en hangjongeren, het komt allemaal aan bod.

Theater is hier een geschikt middel om het contact tussen buurtbewoners te stimuleren. De gemeente Woerden vroeg daarom theatermaker Michiel van de Burgt om een voorstelling te maken over Molenvliet, gespeeld door bewoners uit de wijk.

Michiel is letterlijk de straat op gegaan om mensen te werven als acteur, technicus of decorbouwer. Hij verzamelde veel verhalen uit de wijk, vooral veel positieve belevenissen. Al deze verhalen zijn verwerkt in scènes en een volkslied over de wijk.

Na de zomervakantie begonnen de repetities in het wijkcentrum. Er kwamen langzamerhand meer spelers bij. Een zeer gemengde groep. Er zijn net zo veel mannen als vrouwen, een uitzondering binnen het amateurtoneel. Kinderen, hangjongeren en ouderen met ieder hun eigen verhaal.

Op 28 januari wordt er een try-out voorstelling gespeeld in `De Lange Wiek 2' voor de oudere bewoners van dit gebouw.
De voorstellingen spelen op 30 en 31 januari in basisschool `De Achtsprong'. Bewoners van Molenvliet kunnen hiervoor gratis kaarten afhalen bij de DA drogist in de wijk.

Woont u in Molenvliet? Dan mag u deze voorstelling zeker niet missen.

www.michielvandeburgt.nl/wijktheater





Het Woerdens Wijktheater