TANDBERG introduceert nieuwe HD videoconferencing oplossingen


Nieuwe TANDBERG Profile en Codec C60 bieden 1080p HD Telepresence kwaliteit voor videoconferencing

AMSTERDAM, 20090128 -- TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, introduceert de TANDBERG Profile. De nieuwe Profile is een1080p high definition videoconferencingsysteem met een vernieuwd uiterlijk en een intelligente en verbeterde user interface. De Profile wordt ondersteund door de eveneens nieuwe Codec C60, de volgende generatie video collaboratie engine. Deze Codec is gebaseerd op de geavanceerde technologie van de Codec C90. De nieuwe producten sluiten aan op de economische ontwikkelingen waarbij besparingen in geld en tijd een belangrijke rol spelen.

In deze moeilijke tijden zijn bedrijven genoodzaakt om reiskosten te reduceren waardoor het aantal besprekingen met partners en klanten en het aantal personeelsmeetings beperkt wordt. Echter om te overleven zijn efficiënt teamwerk en het verstevigen van relaties van essentieel belang. De TANDBERG Profile biedt met videoconferencing in 1080p HD kwaliteit, een goed alternatief. De Profile is verkrijgbaar in drie widescreen LCD versies; een enkel 42", een enkel 52" en een dubbel 52" scherm. Alle drie de versies hebben full duplex audio en een strategisch geplaatste PrecisionHD 1080p camera, voor een beter oogcontact en een meer natuurlijke communicatie. Voor het aantrekkelijke design van de Profile zijn gerecyclede materialen gebruikt, hierdoor voldoet het aan de milieudoelstellingen van TANDBERG.

"Moeilijke tijden vereisen nieuwe werkmethoden", zegt Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. "Met lagere budgetten en een toenemende behoefte aan persoonlijke communicatie kiezen veel managers voor videoconferencing als alternatief voor reizen. Met de aan telepresence gelijkwaardige beeldkwaliteit van de Profile maken we videoconferencing mogelijk voor de hele organisatie. Bovendien is de Profile betaalbaar en verdient zich zeer snel terug."

De nieuwe Codec C60, gebaseerd op TANDERG's Codec C90 telepresence engine, is ontwikkeld voor een nieuwe manier van werken waarin plaats is voor levensechte HD video voor alle medewerkers. Daarnaast is de C60 compliant met de gangbare standaarden, uitgerust met aansluitingen voor professionele apparatuur en voorzien van externe aansturing interfaces waardoor naadloze integratie met andere apparatuur gewaarborgd wordt. De extra mogelijkheden om tot vier microfoons en HD devices aan te sluiten (waaronder ook rich media toepassingen) biedt gebruikers echte interactiviteit. Tevens ondersteunt de C60 alle op standaarden gebaseerde videoconferencing, telepresence en desktop apparatuur.

De TANDBERG Profile en Codec C60 zijn te zien op het Integrated Systems Europe event, op 3 t/m 5 februari in de RAI in Amsterdam. Stand 4Q46.


Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.

TANDBERG is a trademark or registered trademark in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners





Ingezonden persbericht