Innovatieve dak make-overs centraal tijdens BDA-seminar


GORINCHEM, 20081120 -- Op woensdag 28 januari 2009 organiseert BDA Dak en Gevelopleidingen in de Evenementenhal in Gorinchem een seminar over energiebewuste en duurzame dakrenovaties. Het seminar is specifiek bestemd voor beleidsmedewerkers, ontwikkelaars en bouwkundig opzichters van woningcorporaties en gemeenten.

Het programma bestaat uit een plenair ochtendgedeelte en drie interactieve workshoprondes in de middag. Naast alle interessante sessies kunnen de deelnemers een uitgebreide informatiemarkt bezoeken. In de ochtenduren geven drie sprekers hun visie en oplossingen op het centrale thema `innovatieve dak make-overs'. Paul Verkaik van BDA Dak en Gevelopleidingen opent het seminar met een presentatie over de relatie tussen kabinetsdoelstellingen en dakinnovaties. Vervolgens gaat Klaas Tigchelaar van Patrimonium Veenendaal in op het verwezenlijken van duurzame ambities binnen de woningcorporatie. Het plenaire ochtendprogramma wordt afgesloten door Roland Haarbrink van Miramap, die bewoners inspireert door het warmteverlies via hun daken in beeld te brengen.

Energie, groen en beleid
De zes workshops in de middag zijn gegroepeerd rond de centrale thema's energie, groen en beleid. De deelnemers kunnen drie workshops naar keuze volgen. De workshops gaan o.a. over warm dakwater uit de kraan, fotovoltaïsche systemen, isoleren naar het ecologisch en economisch optimum, voorbeeldprojecten van leven en spelen op groene daken, het opnieuw inrichten van een bestaande daksituatie en verduurzaming door innovatief strategisch dakonderhoud. Uitgebreide informatie over deze workshops staat op www.bdaopleidingen.nl.
Na de drie workshoprondes eindigt het programma met een plenaire lezing van Lucas Linnebank van PNO Consultants en een afsluitende discussie onder leiding van Nico Hendriks.

Klimaatbestendig Nederland
Woningcorporaties en gemeenten kunnen door duurzaam, milieu- en energiebewust te renoveren binnen de gebouwde omgeving een belangrijke bijdrage leveren aan het klimaatbestendig maken van Nederland. Het bestaande dak biedt volop kansen en ruimte om aan klimaatgerelateerde duurzaamheid concreet invulling te geven. De deelnemers krijgen tijdens het seminar inzicht hoe zij geformuleerde klimaatdoelstellingen kunnen doorvertalen in praktische maatregelen. De voorwaarden komen aan de orde waaraan een dak dient te voldoen om een klimaatfunctie te krijgen. Na afloop is ook helder welke meetbare ecologische en economische winst geboekt kan worden dankzij bijvoorbeeld reductie van energieverbruik en CO2-uitstoot en buffering van hemelwater.

BDA Dak en Gevelopleidingen
BDA Dak- en Gevelopleidingen verzorgt al meer dan dertig jaar praktijkgerichte opleidingen voor verschillende partijen uit de bouwbranche, van opdrachtgever en beheerder tot uitvoerende dakdekker en rietdekker. Centrale thema's zijn de waterdichtheid van de buitenschil, duurzaamheid en veiligheid. Jaarlijks volgen gemiddeld meer dan duizend deelnemers opleidingen uit het brede trainingsprogramma.

De kosten voor het seminar zijn ¤ 395,00 (excl. BTW) en aanmelden kan via www.bdaopleidingen.nl.





Ingezonden persbericht