Dotcomschool winnaar NOT2009 ICT Innovatieprijs


De Handelingsplan assistent het hulpmiddel voor de leerkracht

ZEEWOLDE, 20090128 -- Tijdens de opening van de NOT2009 werd het softwarebedrijf Dotcomschool uit Zeewolde uitgeroepen tot winnaar van de ICT Innovatieprijs 2009. Dotcomschool ontvangt de ICT Innovatieprijs voor het softwareproduct "Handelingsplan assistent" dat in samenwerking met het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hoge School van Utrecht is ontwikkeld.

Antoinette Erdmann, directeur van Dotcomschool ontving uit handen van de Staatssecretaris van onderwijs, mevrouw Marja van Bijsterveld de bijbehorende Award. De presentatie van de uitreiking was in handen van cabaretier Viggo Waas.

De jury gaf aan dat de "Handelingsplan assistent" software een mooi hulpmiddel is voor leerkrachten binnen alle onderwijssoorten. De "Handelingsplan assistent" biedt de leraar ondersteuning bij de aanpak van leerlingen en begeleiden naar optimaal onderwijsresultaat. De jury ziet dat het hulpmiddel veel kan bijdragen bij de individuele benadering van leerlingen met problemen of behoefte aan een specifieke aanpak. Deze aanpak verzwaart de taak van de leraar en de "Handelingsplan assistent" zorgt voor veel tijdwinst en een snellere behandeling.

Speciaal voor leerlingen met sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen heeft Dotcomschool in samenwerking met specialisten van het Seminarium voor Orthopedagogiek, een "Handelingsplan assistent" ontwikkeld. Er is voor gekozen om aan te sluiten bij de eisen van de indicatiestelling en inspectie.

Het programma is echter ook breder bruikbaar voor leerlingen met sociaal-emotionele en gedragsproblemen. De Handelingsplan assistent is geschikt voor het basis- en speciaal basis onderwijs, speciaal onderwijs, praktijkonderwijs, voortgezet onderwijs en ambulant begeleiders.

Het hulpprogramma "Handelingsplan assistent" bestaat uit een handelingsplan, de evaluatie van het handelingsplan, probleemdefinities, prioriteiten, gedragsdoelen, bekostiging,achtergrondinformatie en een logboekfunctie.

Voor meer informatie:
Dotcomschool
www.dotcomschool.nl