Ingezonden persbericht


8 januari 2009

Uitgeverij LuisterWijs officieel van start: overhandiging eerste 12 luistercolleges op cd aan Robbert Dijkgraaf

Op woensdag 28 januari a.s. zal LuisterWijs officieel van start gaan. LuisterWijs is een uitgeverij van non-fictie luistercolleges die zich richt op een brede doelgroep met populair wetenschappelijke onderwerpen. LuisterWijs ontwikkelt en produceert deze colleges in samenwerking met diverse Nederlandse universiteiten en science musea.

De officiële lancering vindt plaats in de Engeltjeskamer bij Amstel Uitgevers in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Robbert Dijkgraaf, hoogleraar Mathematische Fysica aan de Universiteit van Amsterdam en tevens president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen zal de eerste CD's van Luisterwijs in ontvangst nemen.

De LuisterWijs-serie bestaat uit luistercolleges van één of twee audio-cd's, voor een vaste prijs van ¤ 9,95 per cd,, in zes categorieën: natuur, religie, algemeen, mens, geschiedenis en junior. De junior colleges richten zich op kinderen tussen de 9 en 13 jaar.

De serie beoogt mensen te enthousiasmeren voor wetenschappelijke informatie, en tegelijkertijd een impuls te geven tot het lezen van boeken, museumbezoek, het volgen van colleges etc.

De LuisterWijs colleges moeten als het ware de pockets onder de luisterboeken worden: korte, toegankelijke colleges, voor een breed publiek, tegen een vaste lage prijs.

Voor meer informatie: www.luisterwijs.nl

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht