Gemeente Utrecht

Perspresentatie Voorlopig Ontwerp P+R De Uithof

Het Voorlopig Ontwerp voor P+R De Uithof gemeente Utrecht, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht wordt op woensdag 28 januari om 12.00 uur gepresenteerd.

Met de vaststelling van een voorlopig ontwerp krijgt het plan voor een grootschalige P+R voorziening op De Uithof verder vorm. Het P+R gebouw komt te staan bij de aansluiting van De Uithof op de A28, naast het sportcentrum Olympos. Het betreft een project waarbij gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Hogeschool Utrecht nauw samenwerken. Het gaat om een compact, transparant vormgegeven ontwerp. Op een relatief beperkte ruimte wordt parkeergelegenheid gemaakt voor bijna tweeduizend auto's, terwijl onder hetzelfde gebouw een bushalte, fietsenstalling en mogelijk een tramperron komen.

U bent welkom vanaf 11.30 uur in Sportcafé Olympos bij het sportcentrum aan de Uppsalalaan te Utrecht. Voor een lunch wordt gezorgd. Ter plekke worden het persbericht en de bijbehorende afbeeldingen uit het Voorlopig Ontwerp van P+R De Uithof uitgereikt.

Wethouder De Weger, UMC bestuurder drs. H.H.J. Bol, UU bestuurder dr. H.M. Amman en HU bestuurder drs. G.T.C. Bonhof geven een toelichting op het belang van het P+R gebouw voor de verdere ontwikkeling van De Uithof en voor de bereikbaarheid van de stad Utrecht. Bovendien zijn de architecten van KCAP en Studio SK, respectievelijk de heer H. van de Born en de heer E. Megens aanwezig voor een toelichting op het ontwerp.

Wat: perspresentatie VO P+R de Uithof
Waar: Sportcafé Olympos, Uppsalalaan 3, Utrecht Wanneer: woensdag 28 januari 2009

Tijdsplanning:

11.30 uur Zaal open - lunchbuffet
12.00 uur Opening door wethouder De Weger
12.05 uur Toelichting op het ontwerp door architecten Van de Born en Megens 12.20 uur Toelichting op de uitgangspunten door de bestuurders 12.40 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen 13.00 uur Afsluiting centrale gedeelte