Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 26 januari 2009

WELKE BN-ERS MAKEN DE NATIONALE IQ TEST 2009?

Deze BN-ers durven het aan: acteur Huub Stapel, RTL Z-presentator Roland Koopman, TMF-VJ Saar Koningsberger, EO-presentator Manuel Venderbos, zanger, acteur en presentator Charly Luske, actrice Lauretta Gerards en Tweede-Kamerlid van GroenLinks Mariko Peters. Zij doen mee aan De Nationale IQ Test 2009. Patrick Lodiers en Valerio Zeno presenteren het live spektakel op woensdagavond 28 januari van 20.35 uur tot 22.45 uur bij BNN op 1.

Pokeraars, wegwerkers, hoogzwangere vrouwen, geldschieters en mensen die seks hebben voorafgaand aan de uitzending. Zij vormen de publieksgroepen in de studio. Worden vrouwen echt dommer als ze zwanger zijn? En heeft alle stress rond de kredietcrisis het IQ van de geldschieters aangetast? Verder wordt tijdens de negende editie van De Nationale IQ Test voor eens en voor altijd duidelijk of seks nou wel of geen invloed heeft op je prestatie. Voor dit unieke sexperiment worden 25 koppels naar een hotel gebracht, waar ze een oude IQ test maken. Daarna trekken de stellen zich terug op hun eigen hotelkamer, hebben seks voor de wedstrijd en doen vanaf de publiekstribune mee aan de Nationale IQ Test 2009. Wat doet dát met het IQ?

De Nationale IQ Test 2009 is via (digitale) televisie, internet en mobiel mee te spelen. Meedoen met de mobiele telefoon kan door 'BNN IQ' te sms-en naar 3010. Daarmee laden de deelnemers hun eigen IQ Test-pagina, waarop voorzitter Patrick Lodiers persoonlijk in een filmpje uitlegt hoe het allemaal werkt: bekijk de vragen op TV en kies het juiste antwoord op de mobiel. Wanneer alle vragen zijn beantwoord wordt meteen het IQ berekend. Daarnaast kan de complete Nationale IQ Test meegespeeld worden met de afstandsbediening, via de rode, groene, gele en blauwe knop. Dit geldt alleen voor abonnees met een digitaal televisie abonnement van kabelexploitant UPC. Kijk voor meer informatie op www.iqtest.bnn.nl.

De Nationale IQ Test wordt geproduceerd door Eyeworks.

Meer informatie: BNN Communicatie
Martine ter Horst, tel: 035-6268913, e-mail: martine.ter.horst@bnn.nl