Gemeente Apeldoorn

27-01-2009

Hulp voor startende ondernemers

Burgemeester en wethouders van Apeldoorn trekken 100.000 euro uit voor aspirant- en startende ondernemers in de gemeente. In de komende drie jaar kunnen 143 starters meedoen aan het project IkStartSmart Gelderland, waardoor de nieuwe ondernemers extra begeleiding en trainingen krijgen. De gemeente gaat hiervoor een samenwerking aan met de Kamer van Koophandel Oost-Nederland.

IkStartSmart richt zich op de versterking van het ondernemersschap in 56 gemeenten in Gelderland door de begeleiding, coaching en training van (potentiële) starters en gevestigde ondernemers. Iedere startende ondernemer die een eigen bedrijf wil beginnen of korter dan vijf jaar geleden is gestart met een eigen onderneming kan deelnemen aan IkStartSmart Gelderland. Het project heeft tot doel méér en beter voorbereide starters te lanceren. Dankzij de ondersteuning blijken eenmaal gestarte ondernemingen rendabeler te draaien. IkStartSmart Gelderland bouwt voort op de ervaringen die zijn opgedaan bij soortgelijke projecten in Arnhem/Nijmegen, Zutphen en Deventer. Met de overeenkomst in Apeldoorn wordt het project nu in de hele stedendriehoek uitgevoerd.

Uniek aan het project in de gemeente Apeldoorn is dat het gemeentebestuur ook uitkeringsgerechtigden de mogelijkheid biedt om aan het project deel te nemen. Wethouder van economische zaken Fokko Spoelstra ziet dit project als een uitgelezen kans op nieuw perspectief, waar mensen zelf vorm en inhoud aan kunnen geven. Die extra steun in de rug wil de gemeente samen met de kamer van Koophandel graag mogelijk maken.

De provincie Gelderland heeft het initiatief genomen tot een provinciebreed opgezet project voor ruim 1.400 (potentiële) ondernemers. Hiervoor heeft de provincie ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. De deelnemende gemeenten zorgen voor de rest van de financiering. Het gemeentebestuur van Apeldoorn draagt dus 100.000 euro bij. De drie Kamers van Koophandel in Gelderland voeren het project tezamen uit en hebben hiervoor een stichting opgericht.

Geïnteresseerden ondernemers en zelfstandigen kunnen zich melden bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland via telefoonnummer 055 - 579 61 11 of via de website www.ikstartsmart.nl .

Einde persbericht

Noot voor de redactie (

Gemeente Apeldoorn