NOVA

28-01-2009

Veel kritiek op integratiekoers PvdA
Het partijcongres van de PvdA in maart 2009 staat grotendeels in het teken van de Integratienota. Maar binnen de partij is al veel kritiek op deze nota gekomen, onder andere van burgemeester Job Cohen: "Ontzettend veel nadruk op wat niet deugt, op hoe mensen zich moeten gedragen, houdt haast een bestraffend vingertje op hoe het toe hoort te gaan in Ons Nederland".

Vanuit Amsterdam, alwaar de PvdA met haar leden over de nota debatteert, een gesprek met fractieleider Wouter Bos.

Wie wordt de nieuwe Dichter des Vaderlands?

Wie treedt in de voetsporen van Gerrit Komrij (2000) en Driek van Wissen (2005) en mag zich de komende vier jaar Dichter des Vaderlands noemen?

Vanavond wordt dat duidelijk in het rechtstreeks vanuit het Werkteater in Amsterdam uitgezonden NPS-televisieprogramma Dichter des Vaderlands. In NOVA een gesprek met de winnaar. Lees meer ...

SGP tegen atheïstische reclame

De SGP is niet te spreken over een plan om atheïstische reclame op bushokjes en op perrons te laten verschijnen. De christelijke partij valt over slogans als:

Er is waarschijnlijk geen god. Durf zelf te denken. En geniet van dit leven!

Het reclameplan komt van drie atheïstische organisaties die daarmee aansluiten bij een soortgelijk initiatief in Groot-Brittannië, waar zo'n campagne, volgens hen, een groot succes is. In de studio debatteren Floris van den Berg, directeur van de Humanistische Denktank, en Cees van der Staaij, Tweede Kamerlid voor de SGP. Lees meer ...

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Kabinet overwoog mee te doen aan inval in Irak
Rutte roept op tot verruiming vrijheid van meningsuiting Artiesten willen einde 'muziekmarteling'
Barack Obama's eerste week


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht