Ingezonden persbericht


Woensdag 28 Januari 2009, Den Dolder

Persbericht:
Spastische vrouw schrijft inspirerend boek

24 uur te leven
Zo groot en zo zwaar als een pak suiker werd ze geboren. Artsen vertelden haar ouders dat ze geen geboortekaartjes hoefden te laten drukken, want ze zou de volgende dag niet halen. Ook doktoren kunnen soms de plank misslaan, want Joy bleef adem halen. Ze werd voor 80% spastisch verklaard en zou haar gehele leven 24 uur zorg moeten hebben en een weinig actief leven kunnen leiden. Het tegendeel bleek echter waar.
Vanuit haar rolstoel leidt ze haar eigen bedrijf , geeft seminars en coacht mensen die anders willen leren denken. Ze is getrouwd, heeft een gezonde dochter en heeft haar eerste boek geschreven.

Ontsnapt uit de gezondheidszorg
De eerste levensjaren heeft Joy in ziekenhuizen doorgebracht, daarna in verschillende revalidatiecentra en uiteindelijk belandde ze in het beroemde - of beruchte Het Dorp in Arnhem, alwaar ze maar 1 doel had: ontsnappen uit die instelling. Wat Joy o.a. in haar boek beschrijft is dat de bewoners van zo'n instelling veelal worden gewezen op wat ze niet kunnen, en zeker niet geleerd worden wat ze eventueel wel kunnen. De hulp die gehandicapten krijgen maakt ze hulpeloos. Focussen op de onmogelijkheden i.p.v focussen op de mogelijkheden. Joy wilde anders zijn en ontsnappen uit die benarde situatie, wat ze uiteindelijk ook deed: vanaf haar 23e woonde ze zelfstandig.

Media
Joy heeft inmiddels al de diverse TV optredens achter de rug. Ze werd gevraagd voor KRO's De Wandeling, gaf een interview in de talk-show Het Elfde Uur, was te gast bij omroep Max en diverse regionale TV stations. Ze schuwt de media niet omdat ze haar bijzondere verhaal kwijt wil. Joy: "Ik wil zowel gehandicapten als gezonde mensen op hun mogelijkheden wijzen, want de meeste mensen denken alleen maar aan hun onmogelijkheden."

Seminars, haar boek, haar verhaal en inspiratie
Joy wordt regelmatig uitgenodigd om in grote zalen voor duizenden mensen haar inspirerende verhaal te vertellen. Een indrukwekkende lijst van grote en kleine bedrijven en instellingen waar ze al voor gesproken heeft, staat op haar website www.empowermij.com. Haar boek (IBSN 9789079872039) is vanaf 5 februari 09 te koop via de offline en online boekwinkels en kost ¤ 19,95.

//////////

Noot voor de redactie (