Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Tot 18 februari gelegenheid te reageren op plan uitbreiding gemeentehuis


* Inloopbijeenkomst over bouwplan op 9 februari
* Ontwerpbestemmingsplan ligt van 4 februari tot en met 17 maart ter inzage

In oktober lag het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het gemeentehuis in Borculo ter inzage. Na de inspraak gaat dit bestemmingsplan nu de volgende fase in en ligt het nogmaals ter inzage waarna het ter vaststelling naar de gemeenteraad gaat. Geeft het bestemmingsplan globaal aan waar de twee nieuwe aanbouwen achter het huidige gemeentehuis in Borculo komen, inmiddels is ook het voorlopig ontwerp voor het bouwplan gereed. Het bouwplan geeft concreter aan hoe het gebouw er uit komt te zien. Ook hierop kunt u nu reageren.

Centrale huisvesting

Het plan is een verdere uitwerking van de keuze van de raad voor centrale huisvesting van de ambtelijke organisatie van de gemeente. Het is een sobere, definitieve uitbreiding met kantoorruimte van het huidige gemeentehuis. Met deze sobere aanpak bespaart de gemeente naar verwachting ongeveer 8 miljoen euro uit.

Niet langer nodig

De planning is er op gericht dat we in het voorjaar van 2011 de centrale huisvesting in gebruik kunnen nemen. Dit betekent dan ook dat de huidige, tijdelijke voorziening bij het gemeentehuis in Borculo kan worden weggehaald. Ook de locaties in Eibergen aan de Grotestraat (gemeentehuis) en de Brink zullen dan niet meer langer nodig zijn.

Uitbreiding

Bij de uitbreiding gaat het om een uitbreiding met circa 6200 m2 kantoorruimte, waardoor er in totaal een pand ontstaat van circa 8300 m2. Het bestaande gemeentehuis zal worden benut voor de publieke functies als de Gemeentewinkel en raadzaal, daarnaast worden ook de vergaderfaciliteiten in het bestaande gebouw ondergebracht. Het nieuwbouwgedeelte is, met uitzondering van het bestuursgedeelte, voornamelijk kantoorruimte. In totaal worden er voor de ambtelijke organisatie 250 werkplekken voor ongeveer 320 medewerkers gerealiseerd.

Reageren

Het voorontwerpbouwplan ligt ter inzage in de Gemeentewinkel en de Servicepunten. De ter inzage legging duurt van 3 februari tot en met 17 februari 2009. Iedereen kan in deze periode zijn mening geven over het voorontwerp. Allereerst kan dat door een reactieformulier in te vullen tijdens een inloopbijeenkomst op 9 februari van 17.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis, Marktstraat 1, te Borculo. Daarnaast kunt u schriftelijk reageren door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Technisch Ontwerp en Realisatie, telefoonnummer 0545-250 311. Klik hier voor het voorontwerp.

De omwonenden van het gemeentehuis in Borculo zijn door portefeuillehouder wethouder Scharenborg tijdens een informatieavond op 26 januari al bijgepraat over de plannen.

Bestemmingsplan

Over de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan leest u meer bij de officiële publicaties in het tweede gedeelte in BerkelBericht van 3 februari.

Trefwoorden Bouw
Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 28/01/2009