Hotel- en congrescentrum parel van Papendal

28/01/2009 18:57

Papendal Hotel en Congrescentrum

Passie voor sport zichtbaar en voelbaar

Arnhem - 28 januari 2009

Als voorzitster van het NOC NSF heeft Erica Terpstra, onder toezicht van ruim 1.000 genodigden, vanmiddag de officiële opening verricht van het nieuwe 4-sterrenhotel van Hotel en Congrescentrum Papendal. De nieuwe hotelvleugel is voor het Hotel en Congrescentrum Papendal de laatste grote stap van een uitgebreide metamorfose, die past binnen de ontwikkeling van het Nationaal Sportcentrum Papendal. De afgelopen jaren zijn de congres- en hotelfaciliteiten uitgebreid, is een nieuw restaurantconcept ingevoerd en is integraal de 'passie voor sport' zichtbaar en voelbaar gemaakt. De congresfaciliteiten zijn uitgebreid en verbeterd, en nu ook de verblijfsmogelijkheden. 75 kamers, waaronder 8 suites, op 4-sterrenniveau. En, 76 kamers op 3-sterrenniveau. In totaal dus 151 kamers in een omgeving waar de passie voor sport van af straalt.

Terpstra: "Ik ben enorm trots op wat directie, management en medewerkers de afgelopen jaren hebben neergezet. Wij mogen daar allemaal trots op zijn. Prachtige vergaderfaciliteiten en nu ook prachtige verblijfsaccommodatie. Een parel op het terrein van Papendal, waarmee dit nog meer de thuisbasis voor de sport en voor de sportgerelateerde business wordt. Breder gezien blijft het Nationaal Sportcentrum Papendal zich verder ontwikkelen tot een topsporttrainingscentrum op Olympisch niveau. In die zin maakt het onderdeel uit van het Olympisch Plan 2028. Tegelijkertijd zal ook de regie over de ambities van dit plan vanaf Papendal plaatsvinden."

Uniek

De officiële opening was tevens het eerste publieke optreden van Stella van der Sluis, de nieuwe directrice van het Hotel en Congrescentrum Papendal. "Papendal heeft een unieke combinatie van topfaciliteiten en topsport die nergens in Nederland terug te vinden is. Ik ga me in de komende jaren volledig inzetten om niet alleen ons product verder te optimaliseren, maar vooral de unieke waarden van ons centrum breder bekend te maken. De mogelijkheden zijn echt ongekend."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.papendal.nl




NOC*NSF