Socialistische Partij Rotterdam

Lantaren/Venster, nog geen happy end

28-01-2009 * De uitverhuizing van de film en muziek-programmering naar een nieuwe locatie aan de Wilhelminapier zorgt voor de nodige interne problemen bij Lantaren/Venster. Het theater is een begrip in de stad, dus vraagt SP-fractievoorzitter Theo Coskun wethouder Grashoff morgen of het college een rol kan spelen bij het oplossen van het conflict. Ook moet er snel in de raad gesproken worden over de toekomst van Lantaren/Venster.

De gemeenteraad wacht al sinds mei 2007 op een visie van het college over de toekomst van Lantaren/Venster. Coskun: "Wij hebben daar meerdere keren om gevraagd, maar door de problemen nu en de dreiging van een mogelijke staking, is de urgentie hoog."

Lantaren/Venster is een baken van licht in de culturele sector van Rotterdam. Het is onder meer de geboorteplaats van het succesvolle Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR), dat deze dagen al voor de 38ste maal in Rotterdam plaatsvindt. Coskun: "Het gebouw en de organisatie zijn van belang voor de stad. We moeten als raad snel kunnen spreken over de toekomst van dit theater."