Persbericht: VNU Exhibitions Europe

Titel: Second Home International 2009: Suriname - HOME SWITIE HOME


Persbericht
Utrecht, 28 januari 2009

Exotische voormalige kolonie gewilde bestemming voor tweede huis

Een tropisch klimaat, Nederlands spreken met de buren, relatief goedkoop; Suriname is niet voor niets populair bij tweede huizenbezitters. De stabiele economische situatie zorgt voor een uitstekend investeringklimaat in een land waar de temperatuur nauwelijks onder de 25 graden daalt. De relaxte sfeer in Paramaribo staat garant voor een vakantiegevoel bij zelfs de meest gestresste harde werker en de ongerepte natuur van het binnenland is maar een boottochtje, autoritje of vluchtje verwijderd.
Deze exotische voormalige kolonie is één van de gewilde bestemmingen die zich presenteren op de 25e editie van Second Home International, de beurs voor iedereen die op zoek is naar een tweede huis of hierover graag droomt. Dit voorjaar van 13 tot en met 15 maart staat Jaarbeurs Utrecht met Second Home International in het teken van wonen buiten onze landsgrenzen mét een thuisgevoel.

Nederlands in de tropen
Een uitvalsbasis in een ander land, een investering, een plaats om te wonen na het pensioen. Er zijn genoeg redenen te bedenken om een tweede huis te kopen, maar als die knoop eenmaal is doorgehakt ben je er nog niet. Het kiezen van de locatie is waarschijnlijk de moeilijkste overweging. Suriname blijkt populair en dat is niet zo gek. Het is een prachtig, puur land waar de tijd net wat minder snel lijkt te gaan. Maar het belangrijkste voor Nederlanders is toch wel het 'home switie home' gevoel dat je meteen krijgt als je hier voet aan land zet.

Aap, Noot, Mies
De historische verbondenheid is voelbaar, het doet iets met je om midden in de jungle met de bewoners Nederlands te kunnen praten. 'Aap, Noot, Mies' op het schoolbord van het locale schooltje doet nog een extra duit in het nostalgische zakje. Steeds meer Nederlanders kiezen voor deze exotische versie van Holland voor de aanschaf van een tweede huis. Wellicht heeft dit ook te maken met onze spaarzaamheid, een huis met oppervlakte van 70m² is al te koop voor zo'n 30.000 euro.

Suriname ervaring
Suriname is populair, of het nu gaat om het kopen van een huis of het genieten van een welverdiende vakantie. Dankzij de uitstekende vluchtverbinding met zowel KLM als Surinam Airways is Paramaribo meerdere keren per week rechtstreeks bereikbaar vanaf Amsterdam. Eén stap uit het vliegtuig en het genieten begint, vriendelijke mensen die je maar wat graag wegwijs maken in de stad of je zelfs meteen bij hen thuis uitnodigen. Het is een echt familieland en voor je het weet ben je er onderdeel van. Dat Suriname in ontwikkeling is blijkt uit de gestage groei van luxe faciliteiten zoals restaurants, hotels en clubs. De authentieke Suriname ervaring is vlakbij te vinden en Paramaribo is de perfecte uitvalsbasis: een excursie naar Marrondorp, Indianenstam of genieten van rust en stilte midden in de jungle, op plaatsen waar geen mens woont.

(Kader)
Second Home International biedt volop informatie voor wie overweegt een tweede huis te kopen. De 25e editie vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart in Jaarbeurs Utrecht. Hal 3 & 4 staan die dagen tussen 11.00 tot 18.00 uur volledig in het teken van je eigen huis in het buitenland. Zie voor meer informatie www.secondhome.nl

Suriname
Suriname is bijna vijf keer zo groot als Nederland en heeft circa 490.000 inwoners. Het land bestaat voor tachtig procent uit jungle waar op veel plaatsen slechts één procent van het zonlicht door het dichte bladerdak de bodem bereikt. De meeste inwoners van Suriname wonen rondom de multiculturele hoofdstad Paramaribo, een kleine stad met een echte ons-kent-ons mentaliteit. Het leven speelt zich voornamelijk op straat af, wat zorgt voor een levendige en gezellig sfeer.