Gemeente Zijpe


2009-01-28 Vrijwilligers gevraagd voor Preventief Huisbezoek

Vanuit het welzijnsbeleid van de gemeente Zijpe worden preventieve huisbezoeken voor alle zelfstandig wonende 75-plussers aangeboden in deze gemeente. Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen en in sommige situaties zijn er extra begeleiding of voorzieningen nodig. Door middel van de bezoeken kunnen ouderen antwoord krijgen op vragen zoals; Waar kan ik thuiszorg aanvragen? Hoe kom ik in aanmerking voor een seniorenwoning? Kan ik een traplift aanvragen?

De huisbezoeken worden uitgevoerd door vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn, zij hebben hiervoor een training gevolgd. De Dienstverlenende organisaties en de gemeente krijgen zo een goed beeld van de wensen van de ouderen en kunnen hun beleid daarop afstemmen. Alle zelfstandig wonende 75-plussers krijgen een brief waarin het huisbezoek wordt aangekondigd. Wanneer men geen huisbezoek wenst kan dit worden aangeven.

Wij zoeken voor het uitvoeren van deze huisbezoeken vrijwilligers. Belangrijk is dat u affiniteit heeft met en geïnteresseerd bent in de doelgroep ouderen. Kunt u goed luisteren en bent creatief in het bedenken van praktische oplossingen? Dan is dit misschien iets voor u.

Wij bieden u training die gericht is op gespreksvaardigheid en eenzaamheidsignalering. Verder krijgt u professionele begeleiding en een kilometer en telefoonvergoeding.
Wij zoeken vrijwilligers die een paar uurtjes per week beschikbaar zijn.
Wilt u meer informatie over de bezoekdienst of u opgeven als vrijwilliger, dan kunt u ons bereiken, elke werkdag tussen 9.00 12.30 uur, tel. (0224) 273 140, en vragen naar de coördinator mw. Irene Ruijter, voor het maken van een afspraak.