Financiële mededeling van de groep Proximedia over het verkoopcijfer van 2008

28/01/2009 20:13

PROXIMEDIA BELGIUM

Proximedia verkoopcijfer : een groei van meer dan 40% in 2008

Proximedia zal in de maand maart 2009 gedetailleerd verslag uitbrengen over de resultaten van het laatste boekjaar dat werd afgesloten op 31 december 2008. De groep kan nu reeds aankondigen dat het verkoopcijfer van 2008 meer dan 33 miljoen euro bedraagt en gestegen is met 40% tegenover 2007 (23,6 miljoen euro).

De verkoopsresultaten evolueren in stijgende lijn voor alle filialen van de Groep maar Proximedia België blijft de voornaamste « drijvende kracht »: het bedrijf realiseerde alleen en met gemak een verkoopcijfer van 18 miljoen euro.

Met een verkoopcijfer van 5,7 miljoen euro tijdens zijn eerste volledige boekjaar, manifesteert het filiaal Bezoom zich als de vaandeldrager van audiovisuele producties voor KMO's. Bezoom heeft zijn personeelsbezetting in 2008 verdubbeld (met meer dan 60 medewerkers), heeft meer dan 1200 nieuwe video's voor KMO's geproduceerd en meer dan 150 films gerealiseerd voor large accounts, zoals Electrabel, Baxter, Ichec PME, Lazer, de Belgische Voetbalunie en Bank Degroof.

Eind 2008 heeft de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) zijn vertrouwen in Bezoom hernieuwd. Het filiaal van de Groep Proximedia is er in geslaagd om nieuwe opdrachten in de wacht te slepen, meer bepaald inzake de ontwikkeling en hosting van professionele video's voor "VDAB TV".

De omzet van Globule Bleu, dat sinds begin 2008 tot de Groep Proximedia behoort, overschrijdt 3 miljoen euro na de fusie met de filialen Horus en Devstage in juli 2008.

De Nederlandse en Franse filialen behalen dit jaar respectievelijk een verkoopcijfer van 4,8 miljoen euro en 1 miljoen euro.

Het filiaal Online Internet blijft dit jaar op kruissnelheid met een zakencijfer van 1 miljoen ¤.

Dankzij een uniek dienstenaanbod in België en een uiterst positieve evolutie, behoudt Proximedia vandaag zijn leiderspositie op de Belgische markt. Internet is immers het medium bij uitstek waarin de communicatiesector de volgende jaren steeds meer zal investeren.

Alleen al in 2008 werden de video's van Bezoom niet minder dan 2,4 miljoen keer bekeken op het internet.

Over de groep Proximedia.

Sinds de oprichting in juli 1998, biedt PROXIMEDIA informatica- en internetdiensten aan, gericht op zelfstandigen, KMO's en grote bedrijven.

Vandaag biedt de nv Proximedia samen met haar 6 filialen alle essentiële internetdiensten aan:

* de ontwikkeling, de updates en de hosting van websites (Proximedia en Globule Bleu)

* offline en online marketing diensten (Globule Bleu)

* de ontwikkeling en verspreiding van professionele videofilms op internet, de creatie van videomail, de ontwikkeling van Web-tv (Bezoom)

* de voorziening van internetdiensten zoals internetaansluitingen, het beheer van domeinnamen, het beveiligde beheer van e-mailadressen, gegevensbeveiliging, ASDL- of SDL-verbindingen, hosting van servers, ... (Online Internet)

* de verhuur en het onderhoud van informaticamateriaal (Proximedia)

De groep Proximedia is aanwezig op de Belgische, Nederlandse en Franse markt.

Op 22 juli 2005 werden de aandelen van de nv Proximedia voor het eerst genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussel naar aanleiding van de openstelling van het kapitaal voor het publiek.

Bezoek de rubriek « Investeerders » van onze portaalsite www.proximedia.com .

Voor meer informatie :

Fabrice Wuyts

f.wuyts@proximedia.be

www.proximediagroup.com

Proximedia nv

Oude Vijverstraat, 42

B-1190 Brussel

Tel. : +32 2 349 23 23

Fax : +32 2 344 65 11

Related Links:

Voor hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel