Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Netwerk Groen, Integratie en Stedelijke Vernieuwing

29 jan 2009 12:00 - 29 jan 2009 17:00

Locatie: Open Hof (kerkgebouw), Vogelplein 1, Amersfoort

Op donderdag 29 januari 2009 organiseert het 'Netwerk Groen, Integratie en Stedelijke Vernieuwing' een middag in Amersfoort voor iedereen die werkzaam is met groen en openbare ruimte in de aandachtswijken. Het Netwerk presenteert de publicatie 'Samen, Werken en Groen'. In een workshop staat 'Het Waterwingebied' op het programma.

De wethouders Hans van Daalen en Jelle Hekman van de Gemeente Amersfoort nodigen iedereen die werkzaam is met groen en openbare ruimte in de aandachtswijken van harte uit voor deze speciale bijeenkomst van het Netwerk.
Op het programma staat het presenteren van de publicatie âSamen, Werken & Groenâ waarin de ervaringen van het Netwerk opgetekend zijn. Dit geïllustreerde boekje besteedt aandacht aan de onderwerpen die het afgelopen jaar in het Netwerk zijn besproken tijdens de bijeenkomsten in Utrecht Overvecht, Amsterdam Osdorp, Rotterdam Delfshaven en Nijmegen Dukenburg. Mensen uit de praktijk in deze aandachtswijken vertellen over inspirerende voorbeelden en kwesties aan de hand van de themaâs Ontwerp, Participatie en Beheer. Daarnaast besteden we in Amersfoort aandacht aan het âWaterwingebiedâ. Dit is een recreatief gebied in Amersfoort Oost. De bedoeling is dat het park een nieuwe inrichting krijgt. Uitgangspunt daarbij is onder andere dat het gebied in de toekomst een ontmoetingsplek wordt die de sociale cohesie in de aangrenzende wijken Liendert en Rustenburg bevordert. De gemeente staat nu voor de opgave om de bewoners een stem geven bij het ontwerp en beheer van het park. Aan de hand van de plannen voor de vernieuwing van het park âHet Waterwingebiedâ bespreken we de volgende drie themaâs:


1. Hoe richt je een participatietraject in voor de herinrichting van het park;

2. Hoe waarborg je met een goede balans tussen sociale, recreatieve en ecologische waarden een âintegraleâ inrichting van het park;
3. Hoe zorg je voor dat meer bewoners betrokken raken en blijven bij het inrichten en het beheer van het park.

Doel van het gesprek is uitwisseling van kennis en inzicht. Aan het einde van de middag hopen we de collegaâs in Amersfoort waardevolle suggesties te kunnen geven.

Aanmelden:
Laat voor 20 januari 2009 weten of je aanwezig wilt zijn. De plaatsen zijn beperkt. Op 26 januari 2009 ontvang je bericht en extra informatie.
Aanmelden kan per email bij Peter Veer

Uitkijkend naar een inspirerende middag.
Namens de gemeente Amersfoort, ASW Amsterdam en Forum Utrecht, Peter Veer
Alterra Wageningen UR
Centrum Landschap
Postbus 47
6700 AA Wageningen
Tel: 0317-48 15 54 of 06-511 76 436

Contact
Locatie
Open Hof (kerkgebouw)
Vogelplein 1, 3815 GV Amersfoort
033-472 81 67

Aanmelden voor 20 januari
Alterra, onderdeel Wageningen UR
Peter Veer