Sint Franciscus Gasthuis
* Januari »

* 20 jan 2009

Sint Franciscus Gasthuis bouwt nieuwe vleugel Kinderdagverblijf

Op donderdag 29 en vrijdag 30 januari 2009 worden de heipalen geslagen voor de bouw van de nieuwe vleugel van het Kinderdagverblijf van het Sint Franciscus Gasthuis. Met deze verbouwing worden de faciliteiten voor de kinderen, ouders en leidsters geoptimaliseerd. Omstreeks half mei 2009 wordt de nieuwe vleugel in gebruik genomen.

Bouwvergunning
De vergunning voor het bouwen van het Kinderdagverblijf is door de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek gepubliceerd in oktober 2008 en heeft tot en met 10 december 2008 ter inzage gelegen. In de vergunning staat nauwkeurig omschreven waaraan de bouwer moet voldoen en dat er geluidsontheffing wordt verleend om tussen zeven uur s morgens en zeven uur s avonds te heien. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die getroffen zijn, zal het heien te horen zijn.

Kinderdagverblijf Fransje Plukkebol
Kinderdagverblijf Fransje Plukkebol biedt dagopvang aan kinderen, vanaf acht weken tot vier jaar, van ouders die werkzaam zijn in het Sint Franciscus Gasthuis. Momenteel telt het kinderdagverblijf 72 kindplaatsen, verdeeld over zes verticale groepen. Kinderdagverblijf Fransje Plukkebol staat ingeschreven in het register bij de gemeente Rotterdam. Dit houdt in dat wij voldoen aan de kwaliteitseisen die de Wet Kinderopvang voorschrijft.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam