Gemeente Helmond


'Lagerhuisdebat' voor bewoners Mierlo-Hout

Donderdag 29 januari kunnen de inwoners van Mierlo-Hout met elkaar in discussie over de leefbaarheid in hun wijk.

De discussieavond wordt gehouden in de grote zaal van De Geseldonk aan de Cederhoutstraat. De discussie staat onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider.

Dialoog
Wethouder Jos Boetzkes: tijdens eerdere contacten de afgelopen maanden in Mierlo-Hout heb ik beloofd een discussie te organiseren over de leefbaarheid in die wijk. Wij hebben gekozen voor een discussieavond in de vorm van een Lagerhuisdebat. Hiermee willen we een stap te zetten in het tot stand komen van een dialoog tussen diverse bevolkings- en leeftijdsgroepen in de wijk. Immers de sleutel voor veel oplossingen ligt op de eerste plaats in het in gesprek gaan met elkaar. Ons doel is een positieve bijdrage te leveren aan een goed leefbaar Mierlo-Hout voor iedereen.

Voor alle groepen wijkbewoners
De avond is bedoeld om alle (groepen van) wijkbewoners van jong tot oud met elkaar in dialoog te brengen. Overige belanghebbenden en belangstellenden zijn welkom, zij het alleen als toehoorder. De discussie staat onder leiding van de professionele gespreksleider, Joop Vos. Zijn taak is daar waar nodig de discussie op te starten en in goede banen te leiden.
Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit: 19.30 uur 20.00 uur: ontvangst met koffie en thee; 20.00 uur - 20.05 uur: welkomstwoord;
20.05 uur 21.05 uur: discussie over de leefbaarheid in Mierlo-Hout; 21.05 uur 21.15 uur: samenvatting en conclusies; 21.15 uur 22.00 uur: informeel samenzijn.