Gemeente Waterland

22 januari 2009

WonenPlus van start in Waterland

Officiële opening Servicepunt WonenPlus in De Bolder

Op donderdag 29 januari 2009 om 11.00 uur opent wethouder Alice Brom officieel het WonenPlus servicepunt in de gemeente Waterland. Sinds begin januari 2009 is dit servicepunt gevestigd in Sociaal Cultureel Centrum De Bolder op 't Spil in Monnickendam.
WonenPlus biedt diensten en persoonlijke begeleiding aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg en richt zich op kwetsbare inwoners zoals nog zelfstandig wonende ouderen, mensen met beperkingen en chronisch zieken. Doelstelling is dat deze groepen inwoners zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

WonenPlus biedt praktische hulp zoals tuinonderhoud, boodschappenservice, vervoer organiseren, contact leggen, een huisbezoek brengen, hulp bij de thuisadministratie en computerhulp. WonenPlus gaat als volgt te werk. Na ontvangst van een hulpvraag wordt gekeken welke organisatie in Waterland een goed aanbod voor ondersteuning heeft. Mocht dat niet aanwezig zijn dan zorgt een consulente voor een oplossing. Zij doet dit zelf of met hulp van vrijwilligers. Om gebruik te kunnen maken van de diensten moet u wel lid worden van WonenPlus.

Voor nadere informatie omtrent de mogelijkheden maar ook voor het aanbieden van hulp kan contact worden opgenomen met WonenPlus. Het telefoonnummer is 0299 - 650 480.

---