Senternovem

22-01-2009 | Voedselbranche op 'jacht' in Burger's Zoo

Gezonder omgaan met voedsel staat centraal

Op 29 januari verzamelen verschillende afgevaardigden uit de voedselbranche zich in Burger's Zoo in Arnhem. Tijdens deze 'Food & Nutrition Delta-Day' praten zij onder het thema 'Jacht op Innovatie' over verschillende onderwerpen, zoals zoutreductie, functional foods en gezond oud worden.

Een van de onderwerpen waar uitgebreid over gesproken wordt is verminderen van het gebruik van zout. Een te hoge zoutinname is, naast overgewicht en een tekort aan lichaamsbeweging, een van de oorzaken van een te hoge bloeddruk. De gemiddelde Nederlander krijgt 9 á 10 gram zout per dag binnen, terwijl dit in een gezond en verantwoord dieet maximaal 6 gram mag zijn. Het terugbrengen van 9 naar 6 gram zou, volgens schattingen, het aantal beroertes en hartinfarcten met 10 tot 15 procent kunnen verminderen. Maar hoe pak je dit aan in een branche waar zout niet alleen noodzakelijk is als smaak en smaakversterker, maar ook een grote rol speelt bij de textuur, waterbinding, stabiliteit en houdbaarheid van een voedselproduct?

Naast presentaties van specialisten over zoutreductie, functional foods en gezond ouder worden, zijn er verschillende workshops, waarbij de vragen 'Hoe kom ik aan kennis, aan partners, aan een goede organisatie en aan financiën' centraal staan.

Meer informatie over deze dag kunt u vinden op de website van de Stichting Food and Nutrition.

Food and Nutrition Delta
Op initiatief van Nederlands bedrijfsleven en kennisinstellingen is, in dialoog met de ministeries van Economische Zaken en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta (FND) opgezet. Het FND-programma heeft als doel om van Nederland de leidende en meest innovatieve Food & Nutrition regio in Europa te maken. Het programma wordt uitgevoerd door SenterNovem.

Organiserende partijen
De 'Food & Nutrition Delta-Day' (FND-Day) wordt georganiseerd door Top Institute Food and Nutrition, de Stichting Food and Nutrition en SenterNovem.