Provincie Groningen

Conferentie 'Werken in de zorg na je 50ste' 24 januari 2009

Donderdag 29 januari 2009 organiseren Vilans, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), ZorgpleinNoord, het ministerie van VWS en de provincie Groningen een werkconferentie 'werken in de zorg na je 50ste'. De organisatie wil hier met werkgevers in de zorg afspraken maken over hoe oudere werknemers te behouden voor de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Gedeputeerde Pim de Bruijne zal de conferentie openen.

Het besef groeit dat oudere werknemers steeds meer nodig zijn om de toenemende vraag naar zorg in organisaties aan te kunnen. Leeftijdsbewust personeelsbeleid en veranderingen in de zorg zijn mede nodig als antwoord op de krapte in de zorg.

De afgelopen maanden is via regionale bijeenkomsten met 50+'ers, die werken in zeer diverse zorginstellingen in de regio Noord, geïnventariseerd waar zij tevreden en ontevreden over zijn en wat zij zelf doen om met plezier te blijven werken. Ook hebben zij adviezen gegeven voor de werkgevers om hen met plezier te laten werken en zijn er aansprekende voorbeelden geïnventariseerd om 50+'ers te behouden voor de zorg.

Tijdens deze afsluitende werkconferentie wordt getracht met werkgevers afspraken te maken over de maatregelen die ertoe bijdragen dat de 50+'er op een zinvolle manier en met plezier kan blijven werken en hoe werkgevers en werknemers daar vorm en inhoud aan willen gaan geven.

De conferentie is van 15.45 tot 19.00 uur in de Statenzaal van het provinciehuis, Martinikerkhof 12 in Groningen.

23 januari 2009