Provincie Groningen

Vereniging Groninger Dorpen Opening Plattelandshuis Hoogeland en kantoor Vereniging Groninger Dorpen 27 januari 2009

Donderdag 29 januari aanstaande van 15.30 tot 19.00 uur wordt het Plattelandshuis Hoogeland geopend door gedeputeerde Douwe Hollenga. Het Plattelandshuis is gevestigd in het gemeentehuis van Ten Boer. Tegelijkertijd vindt de opening van het nieuwe kantoor van de Vereniging Groninger Dorpen plaats.

Het Plattelandshuis wordt het loket voor advies en begeleiding, waar kansrijke ideeën kunnen worden omgezet in krachtige projecten op het gebied van plattelandsontwikkeling zoals natuur en landbouw, maatschappelijke ontwikkeling, ondernemerschap, cultuur of toerisme en recreatie. Het Plattelandshuis Hoogeland wordt een plaats van ontmoeting, uitwisseling en inspiratie, om samen te werken aan een levendig platteland!

Het Plattelandshuis Hoogeland is een initiatief van de LAG Hoogeland. De partners en bewoners van het huis zijn onder andere Dienst Landelijk Gebied, Vereniging Groninger Dorpen, Leader Actie Groep (LAG), gemeenten, Loket Leve(n)de Dorpen, Hoogeland op de Kaart, Dag van de Regio.

Vereniging Groninger Dorpen heeft in het gemeentehuis Ten Boer een nieuw onderkomen gevonden en is nu werkelijk op het platteland gevestigd. De Vereniging zet zich in voor een leefbaar platteland en behartigt de belangen van de bewoners van de Groninger dorpen. De vereniging doet dit met oog voor diversiteit, oor voor de geluiden uit de dorpen zelf en een brede visie op een leefbaar en vitaal landelijk gebied. De kerntaken van de Vereniging Groninger Dorpen zijn informatieverstrekking en voorlichting, ondersteuning van leden, belangenbehartiging en onderzoek. De achterban bestaat uit organisaties van dorpsbelangen, dorpshuisbesturen en besturen van wijk- en buurtcentra.

Tijdens de opening kunnen bezoekers kennismaken met het Plattelandshuis en het nieuwe onderkomen van de Vereniging Groninger Dorpen, maar zullen ook andere interessante partners en projecten zich presenteren. Tevens wordt een Ronde Tafel gesprek gehouden met mevrouw Rika Pot (burgemeester Ten Boer en voorzitter LAG), Douwe Hollenga (gedeputeerde provincie Groningen) en de heer Jan Wigboldus (voorzitter Vereniging Groninger Dorpen) en zijn er verrassende optredens.

In verband met de organisatie van deze middag verzoeken wij u zich voor 26 januari aanstaande aan te melden via
hoogeland@provinciegroningen.nl.

Programma
Vanaf 15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Welkomstwoord
16.15 uur Rondetafelgesprek met Douwe Hollenga (gedeputeerde provincie Groningen), Rika Pot (burgemeester Ten Boer/voorzitter LAG Hoogeland) en Jan Wigboldus (voorzitter Vereniging Groninger Dorpen) onder leiding van Maarten Smit
16.45 uur Feestelijke openingshandeling
tot 19.00 uur Ontmoeting, rondleiding kantoor Vereniging Groninger Dorpen,
Plattelandshuis en kleine informatiemarkt

De middag zal muzikaal omlijst worden door verrassende acts van het Hoogeland, er is een kleine informatiemarkt en natuurlijk trakteren wij u op een drankje en heerlijke hapjes van de Smaak van Groningen. Rond 18.00 uur staat er ook een kop soep voor u klaar.

27 januari 2009