Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Gedichtendag op Dappermarkt

28 januari 2009

Plaatje van het logo van Amsterdam wereld boeken stad

Donderdag 29 januari - Gedichtendag - vindt op de Dappermarkt de start van het Nationaal Declamatie Concours plaats. Bekende dichters dragen voor uit eigen werk en er zijn workshops declameren, maar ook het publiek kan gedichten voordragen op de markt. Het begint om 12.00 uur en duurt tot circa 14.00 uur. Daarna gaan de dichters door naar het Waterlooplein.

Nationaal Declamatie Concours

Via een speciale website kan iedereen vanaf 29 januari tot en met 19 april deelnemen aan het Nationaal Declamatie Concours door eigen filmpjes met een gedicht te uploaden, of door een gedicht in te spreken op de speciale gedichten-voicemail.

Twaalf weken lang wordt in het AVRO radioprogramma AVRO Sandwich aandacht besteed aan het concours. Iedereen die een gedicht wil dragen, kan meedoen aan deze landelijke poëzievoordrachtwedstrijd, die wordt georganiseerd door Amsterdam Wereldboekenstad, Stichting Lezen en de AVRO.

Op 19 april is de finale tijdens de live uitzending van AVRO Sandwich. Meer informatie: www.amsterdamwereldboekenstad.nl

Plaatje van een oude kaart met schrijfveer