Amsterdam Dungeon pakt griepepidemie stevig aan met 'verplichte' Grog

28/01/2009 14:00

The Amsterdam Dungeon

Nederland kampt al enige weken met een griepepidemie. Verkoudheid, pijnlijke keel, verhoging en hoofdpijn, alle kwalen komen deze maand voorbij. The Amsterdam Dungeon gaat de griep rigoureus te lijf met de 17e eeuwse methode, het drankje Grog. Grog is een alcoholische mengdrank gemaakt van water, rum en smaaktoevoegingen zoals citroensap, limoen, kaneel of suiker. Van donderdag 29 januari tot en met zondag 1 februari krijgen alle bezoekers van The Amsterdam Dungeon historische 'Grog' aangeboden om de griepepidemie, zo als die in vroegere tijden ook voorkwam, snel een halt toe te roepen.

De historie van Grog

Grog is een alcoholische mengdrank gemaakt van water en rum. De drank is geĂŻntroduceerd bij de Royal Navy door admiraal Edward Vernon (spotnaam Old Grog) in 1740. Om dronkenschap van scheepsbemanning door overmatige rumconsumptie te voorkomen werd een halve pint rum aangelengd met een kwart water en suiker. Dit was officieel vastgelegd door de Royal Navy en dit gebruik heeft meer dan twee eeuwen geduurd. Nadat er later bekend werd dat vitamine C de ziekte scheurbuik voorkwam werd citroensap aan het recept toegevoegd. Via de wereldwijde handel van de VOC, kwam het drankrecept al gauw de Amsterdamse haven binnen. Tegenwoordig wordt Grog als ideaal huismiddel gezien, om de griep snel weer uit te zweten.

Over The Amsterdam Dungeon

Diep in het hart van Amsterdam bevindt zich, verborgen onder het Rokin, de meest huiveringwekkend beroemde attractie van de wereld. The Amsterdam Dungeon brengt meer dan 500 jaar griezelige authentieke geschiedenis tot leven en dood. Een waarschuwing: het is verstandig om in de donkere catacomben van de Dungeon altijd op je hoede te zijn. Sommige van de "attributen" hebben de akelige gewoonte om weer tot leven te komen. The Amsterdam Dungeon is een unieke combinatie van museum, theater en attractie. Waargebeurde en griezelige verhalen uit de Amsterdamse geschiedenis worden door acteurs tot leven gebracht en extra spannend door de vele special effects, een spannende rit in een achtbaan en het spiegellabyrint. Leven in angst voor de Pest, de VOC, de Spaanse Inquisitie en de donkere straten van Amsterdam wordt weer werkelijkheid.

Meer informatie

Consumenten kunnen voor meer informatie over The Amsterdam Dungeon terecht op de website www.theamsterdamdungeon.nl. The Amsterdam Dungeon is dagelijks geopend en gelegen in het hartje van Amsterdam op het Rokin 78. Voor vragen kunnen consumenten ook bellen naar 020-5308500.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.theamsterdamdungeon.nl