NIBRA

Hulpverlening Benoordenhoutseweg

Den Haag, 28 januari 2009

Brandweer bevrijdt secuur bekneld persoon uit vrachtwagen

Den Haag - Vanavond is rond half negen door onbekende oorzaak een vrachtwagen op de Benoordenhoutseweg in de berm geraakt. De chauffeur raakte hierbij gewond en bekneld in de cabine van zijn vrachtwagen.

Via de politie is de brandweer gealarmeerd om ter plaatse te komen bij een éénzijdig ongeval met een vrachtwagen. Ter plaatse trof de brandweer een vrachtwagen in de berm aan, half geschaard in tegen gestelde richting.

De vrachtwagen kwam over de Benoordenhoutseweg vanuit Wassenaar richting Den Haag. Door onbekende oorzaak is de chauffeur de macht over zijn stuur kwijt geraakt en reed over de middenberm een lantaarnpaal omver. Daarna kwam de vrachtwagen op de tegengestelde rijrichting en via een aantal bomen in de zijberm tot stilstand.

De chauffeur raakte bekneld en kon de vrachtwagen niet zelfstandig verlaten. Door de beperkte ruimte bij de cabine werd de brandweer gehinderd om de chauffeur snel te bevrijden. In samenwerking met de GGD heeft de brandweer goed de tijd genomen om voorzichtig en secuur de man uit zijn benarde situatie te halen. Tijdens de inzet is de man steeds aanspreekbaar geweest, maar is door het ongeval gewond geraakt aan zijn benen en pols. Met een ambulance is hij vervoerd naar een ziekenhuis.

Naar de oorzaak van het ongeval heeft de politie een sporenonderzoek gestart. Hierbij heeft de brandweer geassisteerd voor het benodigde licht.

De Benoordenhoutseweg was gedeeltelijk in beide richtingen voor ruim drie uur afgezet.