Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Invoering en afschaffing betaald parkeren Kralingen-Oost

In een deel van Kralingen-Oost wordt per maandag 16 maart betaald parkeren ingevoerd. Het gaat om het gebied aan de oostzijde van de Burgemeester Oudlaan. Het doel is het verlagen van de parkeerdruk. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Het betaald parkeren aan de Groene Wetering en Laan van Woudestein wordt juist afgeschaft. Dit zal al gebeuren vanaf maandag 2 februari.

Waarom invoering én afschaffing?

In het afgelopen voorjaar is betaald parkeren ingevoerd in de Groene Wetering, de Laan van Woudestein en de De Lairesselaan. De reden hiervoor was de hoge parkeerdruk, veroorzaakt door medewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam. De invoering heeft geleid tot veel uitwaaiering naar andere straten met bijbehorende parkeeroverlast voor bewoners en bedrijven. Ook uit de gedane tellingen bleek dat de parkeerdruk flink verhoogd was.

Wat betekent het voor u?

Bent u bewoner of ondernemer aan de oostzijde van de Burgemeester Oudlaan? Dan betekent de invoering van betaald parkeren dat u moet gaan betalen voor het parkeren van uw auto. Echter wel tegen een sterk gereduceerd tarief. Zie verder Aanvragen parkeervergunning.

Als u al in het bezit bent van een vergunning omdat u aan de De Lairesselaan woont, dan hoeft u niets te doen. Uw vergunning blijft gewoon geldig. Bewoners van de Groene Wetering en de Laan van Woudestein ontvangen nader bericht over restitutie van parkeergeld. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.

Aan de Van Somerenweg, de Ouddorpweg en de Lambertweg gaat geen betaald parkeren gelden. Bewoners kunnen daarom ook geen vergunning aanvragen.