Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Invoering betaald parkeren Kralingen-West

In een deel van Kralingen-West wordt vanaf maandag 2 maart betaald parkeren ingevoerd. Het gaat dan om het gebied Gerdesiaweg Vredenoordkade Goudse Rijweg Vlietlaan Oudedijk Willem Ruyslaan Robert Baeldestraat Vredenoordlaan Agaatvlinder.

Bovendien is besloten om bezoekers van bewoners van het huidige betaald parkeergebied in Kralingen-West tegemoet te komen en betaald parkeren af te schaffen op zaterdag. In de hele wijk Kralingen-West (tussen Oostzeedijk en Oudedijk) zal betaald parkeren gelden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Ook dit zal in gaan vanaf maandag 2 maart.

Waarom betaald parkeren?

De parkeerdruk in Kralingen-West is flink verhoogd nadat in het voorjaar ten zuiden van de Gerdesiaweg betaald parkeren is ingevoerd. Forenzen en bezoekers van de binnenstad zorgen hier voor parkeeroverlast. Met betaald parkeren zorgt de gemeente voor een optimale verdeling van de beschikbare parkeerruimte onder bewoners, bedrijven en bezoekers.

Wat betekent het voor u?

Woont of werkt u aan een van de straten waar betaald parkeren ingevoerd gaat worden, dan moet u gaan betalen voor het parkeren van uw auto. Bij Aanvragen parkeervergunning kunt u hierover meer lezen. Woont u in het gebied waar al betaald parkeren geldt en heeft u al een vergunning? Dan hoeft u niets te doen, uw vergunning blijft gewoon geldig. Uw bezoek hoeft alleen niet meer op zaterdag te betalen.