Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Invoering betaald parkeren Rubroek

Aan de Vondelweg oostzijde en het achtergelegen parkeerhofje wordt per maandag 16 februari betaald parkeren ingevoerd. Het doel van de invoering van betaald parkeren is het verlagen van de parkeerdruk. Het betaald parkeren aan de Vondelweg gaat gelden van maandag tot en met donderdag en zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. In het achtergelegen parkeerhofje (deel van de Goudseweg) gaat betaald parkeren gelden van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Reden voor het verschil in tijd is dat het overzichtelijker is om de hele Vondelweg één regiem te maken en dit gedeelte dus aan te laten sluiten bij het centrum. Voor het hofje geldt dat er vooruit wordt gelopen op de tijden die mogelijkerwijs in de toekomst in de rest van Rubroek gaan gelden.

Waarom betaald parkeren?

De parkeerdruk aan de Vondelweg is flink verhoogd nadat in het voorjaar in het zuidelijke deel (tussen de Warande en de Goudsesingel) betaald parkeren is ingevoerd. Forenzen en bezoekers van de binnenstad zorgen hier voor parkeeroverlast. Met betaald parkeren zorgt de gemeente voor een optimale verdeling van de beschikbare parkeerruimte onder bewoners, bedrijven en bezoekers.

Wat betekent het voor u?

Woont u in het gebied waar betaald parkeren wordt ingevoerd? Dan betekent dit dat u moet gaan betalen voor het parkeren van uw auto. Echter wel tegen een sterk gereduceerd tarief. Zie verder Aanvragen parkeervergunning.