Gemeente Bernheze


Collegebesluiten

20 januari 2009

Projectsubsidies onderwijs

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten aan de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs een projectsubsidie beschikbaar te stellen voor projecten die gericht zijn op het bevorderen van de kennis op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling, cultureel erfgoed, gezondheid/bewegen en taal en lezen. Anders dan voorheen wordt deze subsidie vooraf aan de scholen beschikbaar gesteld en verantwoorden de scholen de inzet van dit budget na afloop van de activiteiten.

Subsidie

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de subsidie voor restauratie van het gemeentelijke monument Hoofdstraat 59 in Heeswijk-Dinther definitief vast te stellen op 649,24.

GBA-audit 2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft de auditrapportage GBA vastgesteld. Bij elke gemeente worden eens per drie jaar via een audit de persoonsgegevens uit de GBA gecontroleerd. De GBA is de Gemeentelijke Basisadministratie voor persoonsgegevens. De persoonsgegevens van elk lid van de Nederlandse bevolking staan in de GBA. Alle gegevens worden volledig geautomatiseerd opgeslagen en uitgewisseld. Dit dient uiteraard op een verantwoorde manier te gebeuren, vandaar onder meer de driejaarlijkse audit. KEMA Quality BV heeft de audit op 22 en 26 september 2008 uitgevoerd. De gemeente Bernheze is voor de audit geslaagd.

Brandweerkazerne en gemeentewerf

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de bouw van de nieuwe brandweerkazerne/nieuwe centrale gemeentewerf te willen gunnen aan Bouwbedrijf Wagemakers B.V. Deze nieuwbouw komt aan de Heescheweg (hoek Doolhof) in Nistelrode. De bouw zal dit voorjaar starten en zal in het voorjaar 2010 in gebruik worden genomen. Dan wordt de bestaande uitrukpost van de brandweergroep Nistelrode evenals de bestaande gemeentewerf in Heeswijk-Dinther afgestoten.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket