Gemeente Harenkarspel


Wethouders en raadslid lezen voor

Wethouders Simon Steltenpool, Gerda Rootjes en Jos de Groot en raadslid Nelleke Domburg (CDA) van Harenkarspel lezen een verhaaltje voor aan de jongste inwonertjes. Dit doen zij in het kader van de Nationale Voorleesdagen, bij peuterspeelzalen Het Beertje in Warmenhuizen en De Paddestoel in Tuitjenhorn.
Op dinsdagmiddag 27 januari las wethouder Simon Steltenpool aan de kinderen voor tussen 14.00 en 15.00 uur. Donderdag 29 januari, tussen 10.00 en 11.00 uur, leest wethouder Gerda Rootjes voor en donderdagmiddag om 14.00 uur leest hier CDA-fractieleidster Nelleke Domburg voor. Op vrijdag 30 januari zal wethouder Jos de Groot ook voorlezen, tussen 10.00 en 11.00 uur. Deze drie sessies zijn bij De Paddestoel.

Van 26 januari tot en met 30 januari vinden De Nationale Voorleesdagen 2009 plaats. Overal in het land komen bekende Nederlanders, schrijvers, politici, opas, omas en andere genodigden voorlezen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en in de eerste twee klassen van het basisonderwijs. Speciaal voor deze gelegenheid hebben in Harenkarspel de bibliotheek, de stichting Kinderopvang en de stichting Peuterspeelzalen een commissie in het leven geroepen. Deze commissie heeft prominente leden van de gemeenschap bereid gevonden om te komen voorlezen. Zo zijn onder anderen de wethouders uitgenodigd voor deze vrolijke taak.

Doel van de actie is bevordering van het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. "Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het zowel hen als de voorlezer heel veel plezier", zegt Sanne Mokveld van de Stichting Peuterspeelzalen Harenkarspel. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en wordt voor de zesde keer georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek (CPNB).
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600