Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Daders op de vlucht na mislukte beroving buschauffeur
Publicatiedatum: 29-1-2009 9:49:47

ARNHEM - Drie nog onbekende jongens hebben woensdagavond 28 januari geprobeerd op de Sperwerstraat in de Arnhemse wijk Geitenkamp een 41-jarige chauffeur van een lijnbus te beroven. De daders moesten het echter zonder buit stellen en sloegen op de vlucht. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op te reageren.

Het incident deed zich voor kort voor middernacht toen de chauffeur aan het eind van zijn rit was. Bij aankomst op de eindhaltehalte aan de Sperwerstraat, net bij de kruising met de Merelstraat stapten drie jongens in die de chauffeur bedreigden met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Toen de chauffeur aangaf geen geld te hebben en begon te schreeuwen sloegen de jongens zonder buit op de vlucht. Door gewaarschuwde agenten is nog vergeefs in de omgeving gezocht.

Buurtonderzoek
Volgens de chauffeur ging het om drie jongens in donkere kleding. Ze hadden allen hun hoofden en gezichten bedekt met mutsen of sjaals. Twee van hen waren rond de 1.70 m lang, een derde was iets groter. De politie stelt vandaag, donderdag 29 januari een buurtonderzoek in. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat in verband kan worden gebracht met de mislukte beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via E-mail op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(09-012973)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053