Politie Groningen

Donderdag 29 januari 2009

Provincie Groningen, 29-01-2009

Groningen: gestolen auto getraceerd

De politie heeft woensdagavond een 25-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de bestuurder opzichtig door het rode verkeerslicht aan de Laan Corpus den Hoorn rijden. Bij het navragen van het kenteken van het voertuig, bleek deze als gestolen te zijn opgegeven. Op de A28 kreeg de Groninger een stopteken. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Groningen: horecaman gewond

De bedrijfsleider van een café aan de Grote markt in Groningen liep woensdagnacht letsel aan zijn gezicht op toen hij een ruzie tussen enkele bezoekers wilde sussen. Een van de kemphanen smeet echter een glas in het gezicht van de 35-jarige horecaman. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld. De verdachte, een 22-jarige inwoner van Groningen, werd in een nabijgelegen horecagelegenheid aangehouden. Hij is door de politie ingesloten.

Groningen: veel bekeuringen fietsverlichting

Bij een verkeerscontrole woensdagavond in de wijken aan de westkant van de stad zijn 144 fietsers bekeurd omdat de verlichting ontbrak of niet goed voor elkaar was. Sinds enige tijd mogen fietsers ook losse ledverlichting dragen. Daar zijn wel enkele voorwaarden aangesteld. Ziewww.losselampjesmogenook.nlBij de controles werden 320 bestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd. Niemand zat boven de limiet. Wel kregen twee automobilisten een rijverbod wegens cannabisgebruik.

Oude Pekela: automobilist in de fout

Een 30-jarige automobilist uit Oude Pekela kon woensdagmiddag met een drietal bekeuringen op zak naar huis. Bij een controle door de politie bleek dat de man geen rijbewijs had, zijn auto niet was verzekerd en er evenmin wegenbelasting voor de wagen was betaald. De auto is achter een politiebureau gestald.

Zoutkamp: bewoner gewond bij brand

Een 49-jarige inwoner van Zoutkamp raakte woensdagmiddag gewond bij een brand in zijn woning aan de Wilhelminastraat. De man werd met ademhalingsproblemen en vermoedelijk letsel aan zijn gezicht naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Hij kon na behandeling naar huis. De brand brak tegen half vier uit in de keuken van de woning, vermoedelijk door een oververhitte frituurpan. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Beerta: bromfietsster geschept

Door onoplettendheid van een 43-jarige automobilist uit Winschoten liep een 29-jarige bromfietsster uit Beerta woensdagmiddag in haar woonplaats licht letsel op. De vrouw reed over de parallelweg van de Hoofdstraat en zag de doorgang plots geblokkeerd door een automobilist die linksaf een inrit indraaide. De vrouw botste tegen de wagen. Zij kon na behandeling in een ambulance naar huis. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.