Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 29-01-2009

Aangehouden

UTRECHT Op de Kruisstraat heeft de politie in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari twee mannen aangehouden omdat zij een verkeersbord aan het vernielen waren.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Kruisstraat ter hoogte van de parkeergarage dat twee mannen bezig waren om een verkeersbord te demonteren. Toen dat niet helemaal lukte, zagen de agenten dat het tweetal het complete bord inclusief paal naar de grond begon te trekken. De twee mannen 20 en 22 jaar beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het tweetal was rondom dronken en werd ingesloten.

Onder invloed

UTRECHT Woensdagavond 28 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed met een ingevorderd rijbewijs in zijn auto reed.

Een 32-jarige man uit Zutphen werd omstreeks 22.10 uur op de Van Hoornekade gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Ook werd duidelijk dat zijn rijbewijs inmiddels al eerder was ingevorderd voor het rijden onder invloed. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse

560 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur kon hij naar huis.

Vier personen aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond vier personen aangehouden omdat zij verdacht werden van een beroving en diefstal van een scooter.

Agenten kregen via de meldkamer opdracht uit te kijken naar drie personen op een scooter die mogelijk betrokken waren bij een beroving in de omgeving van de Vleutenseweg. Op de Kanaalstraat zagen agenten een scooter met zeer hoge snelheid rijden. De agenten hadden een vermoeden wie er op de scooter reed en gingen naar het huisadres van de jongens. In een steeg bij een woning aan de Jaffastraat troffen zij drie jongens aan.

Ook stonden er twee scooters in de steeg waarvan bij één het kentekenplaatje verwijderd was. De drie verdachten, twee van 16 jaar en één van 15 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden. Al gauw kwamen meerdere personen om de agenten heen staan en begonnen zich te bemoeien met de aanhouding. In een schuurtje werden nog een aantal spullen gevonden die mogelijk bij een inbraak en overval gebruikt kunnen worden.

Op het moment dat de scooters werden opgeladen door een berger, kwam een 18-jarige man uit Utrecht aanlopen. Hij griste een tasje, dat ook in de schuur was aangetroffen, uit de handen van de agent. Na een korte achtervolging kon ook hij worden aangehouden. De politie zal aan de hand van technisch onderzoek gaan kijken of de scooters van diefstal afkomstig zijn. Ook zal onderzocht worden of de aangehouden verdachten betrokken zijn bij een mogelijke beroving.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie op de Brailledreef een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een hagelnieuwe fiets over de Brailledreef rijden. Wat opviel was dat het slot van de fiets om het stuur hing. De agenten besloten man te controleren. Al snel bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De 44-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Busactie

UTRECHT - Op vrijdag 23 januari heeft de politie van district Utrecht west in samenwerking met de GVU en Bureau Halt een busactie gehouden op buslijn 28. Deze buslijn loopt langs alle middelbare scholen in dit district. 17 Personen kregen een bekeuring, vijf personen werden doorgestuurd naar Bureau Halt.

De controle vond van 13.00 uur tot 15.00 uur plaats in de bussen van het GVU op lijn 28. Het was de derde keer dat de politie van district Utrecht west deze busactie hield. Bekeuringen werden o.a. geschreven voor: rijden zonder vervoersbewijs (zwartrijden, te weinig strippen) (6), voeten op de bank (4), verontreinigen van de bus (eten in de bus, afval deponeren) (4), hinderlijk geluid (2), hinderlijk gedrag (trekken, duwen, schoppen tegen deuren) (7). Vijf personen werden doorgestuurd naar Bureau Halt.

De politie is van plan deze actie dit jaar vaker te houden.