Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN VLUCHT VOOR POLITIE EN WORDT AANGEREDEN

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die probeerde te vluchten voor de politie. Hij reed daarop tegen een tram aan. Woensdag rond kwart over vier controleerde de politie auto's op de Laan op Zuid. Een automobilist die daar reed en de controle zag, wilde draaien op de groenstrook van de Laan op Zuid. De man zag daarbij een aankomende tram over het hoofd en werd daarbij aangereden. Hij raakte bekneld in het wrak van zijn auto. Na deze zinloze actie, zeker ook omdat agenten daar op controleren, is de 37-jarige man uit Rotterdam uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd vergezeld door agenten; de man bleek namelijk 'gesignaleerd' te staan. De politie was naar hem op zoek omdat hij nog diverse openstaande boetes had en onverzekerd rondreed. De politiemensen hielden hem aan. Na zijn bezoek aan het ziekenhuis zal de verdachte worden overgebracht naar het politiebureau en worden ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING / GETUIGENOPROEP

SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die na gevaarlijk rijgedrag tot stoppen is gedwongen. Daarnaast is de politie op zoek naar een fietser die bijna door deze man is aangereden. Zondagmiddag rond kwart voor één gaf de politiemeldkamer een bericht voor alle eenheden door dat een autobestuurder mogelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen bij de Vogelenzanglaan de auto rijden en zetten de achtervolging in. In de auto zat achter het stuur een man met naast hem een vrouw. De automobilist vertoonde gevaarlijk rijgedrag. De achtervolging heeft plaatsgevonden vanaf de Vogelenzanglaan door de J. Ingenhovenstraat, A. Diepenbrockstraat en vervolgens de politie het voertuig klem gereden in de E. Flipsestraat te Spijkenisse. Hier is de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder blies 1090 ugl. Tevens stond de bestuurder nog gesignaleerd voor een openstaande gevangenisstraf van zes dagen. Ook was de 26-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats niet in het bezit van een geldig rijbewijs omdat deze is ingevorderd en ongeldig is verklaard. Nu heeft de bestuurder tijdens de achtervolging bijna een fietser aangereden. Nu willen wij ook graag in contact komen met deze fietser en andere eventuele benadeelde of getuigen. Er kan gebeld worden met het politiewijkteam van Spijkenisse West via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD, DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

WATERWEG-NOORD / VLAARDINGEN - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold. Dinsdagmiddag rond twee uur stelde de politie een onderzoek in in een pand aan de Energieweg. Daar troffen agenten inderdaad een hennepkwekerij aan. Deze was in vier verschillende ruimtes met in totaal 1750 planten en 5570 hennepstekken. De materialen, waaronder een computer en communicatieapparatuur, zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook een caravan werd gebruikt voor de illegale teelt. Bij de kwekerij hielden agenten drie mannen aan: een 37-jarige uit Hellevoetsluis, een 37-jarige Rotterdammer en een 41-jarige uit 's-Gravenzande. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht. Het oprollen van de kwekerij is via het nieuwe convenant bestuursrechtelijke aanpak met de gemeente tot stand gekomen. Zij zullen de kosten van het verwijderen verhalen op de verdachten.