Gemeente Roermond

Gemeente en Wonen Roer & Maas tekenen samenwerkingsovereenkomst

Gemeente Roermond en Wonen Roer & Maas hebben vandaag, 28 januari 2009, een samenwerkingsovereenkomst getekend. Gemeente en woningcorporatie onderstrepen daarmee het belang van onderlinge samenwerking op het brede terrein van wonen en leefbaarheid. De ondertekenaars zijn wethouder T. Schreurs, en de heer K. Smitsmans van Wonen Roer & Maas namens Wonen Roer & Maas.

Brede maatschappelijke rol

De prestatieafspraken tussen gemeente Roermond en Wonen Roer & Maas hebben een looptijd tot en met 2012. Speerpunt in de overeenkomst is de inbreng van de corporatie in relatie tot de leefbaarheid van kernen en wijken van de stad.

De maatschappelijke betrokkenheid van de corporatie wordt veel breder geformuleerd dan enkel het beheer en onderhoud van huurwoningen. Deze brede maatschappelijke rol uit zich in betrokkenheid bij ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van samenleving, wonen en werken. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over gezamenlijke vraagstukken zoals herstructurering, voorzieningen, zorg en de huisvesting van bijzondere doelgroepen.
Publicatiedatum: 29-01-2009 Bijgewerkt: 29-01-2009