Gemeente Haaksbergen


De gemeenteraad vergaderde
29-01-2009 De gemeenteraad vergaderde
Er komt een thema-avond over de woningbouw in Haaksbergen. Burgemeester en wethouders en gemeenteraad willen dan onder meer met elkaar discussiëren over de fasering van de verschillende woningbouwlocaties. Deze afspraak werd woensdagavond 28 januari gemaakt tijdens de openbare raadsvergadering.

Aanleiding vormde het voorstel over de aangepaste uitgangspunten voor het woongebied De Greune, op de hoek
Hengelosestraat-Veldmaterweg. Hier komen twee appartementencomplexen. Verschillende raadsleden (waaronder de raadsleden Belshof, Rutte en Van Vlaanderen) vroegen zich af of er niet teveel appartementen komen in Haaksbergen.

De raad ging wel akkoord met de aangepaste uitgangspunten. Dat betekent dat er in plaats van twee banaanvormige bouwmassa's nu twee compactere appartementencomplexen komen. D66-raadslid Belshof sprak van 'een gemiste kans'; hij was geen voorstander van de vierkante blokken zoals nu wordt voorgesteld.

De gemeenteraad besloot ook mee te werken aan de plannen van de eigenaar van een landbouwmechanisatiebedrijf aan de Eibergsestraat om het terrein naast het bedrijf te verharden. De steun voor het voorstel was unaniem, nadat wethouder Diepenmaat aangaf dat in de overeenkomst met de ondernemer een verbod op detailhandel wordt opgenomen. Raadslid Van Vlaanderen had daar vragen over gesteld.

Zonder discussie ging de raad tijdens de januarivergadering nog akkoord met de vaststelling van de Monumentennota, de benoeming van leden van welstandscommissie en overkoepelende monumentencommissie, alsmede met de vaststelling van het bestemmingsplan voor de Veldmaterstraat 14.