Gemeente Haren

Raadsvergadering

Besluiten 26 januari 2009

29/01/2009

Op maandag 26 januari 2009 heeft de gemeenteraad vergaderd. Hieronder vindt u de door de raad genomen besluiten. De volledige vergaderstukken zijn in te zien bij de balie van publiekszaken of via nevenstaande link

Beleidsplan re-integratie 2009
De raad heeft besloten het beleidsplan re-integratie 2009 vast te stellen.

Startnotitie Jeugd en gezin
De raad heeft ingestemd met de navolgende kaders van het Centrum Jeugd en Gezin Haren:

* Realisatie van een laagdrempelige voorziening voor jeugd en ouders van kinderen van 9 maanden tot 23 jaar.

* Betere toeleiding van jeugd en ouders naar advies en hulp bij opvoedingsvragen.

* Het verkorten van de weg langs de instanties als geïndiceerde zorg nodig is.

* Realisatie van een betere samenwerking in de keten rond jeugd.
* Een coördinator met hiërarchische bevoegdheden.
* Huisvesting in de Brede School Oosterhaar.
* Binnen de financiële kaders van de Brede Doeluitkering.

Raadsvoorstel Plan van aanpak actualisatie bestemmingsplannen De raad heeft besloten het `Plan van aanpak nieuwe Wet ruimtelijke ordening' van december 2008 vast te stellen.

Organisatie Europese verkiezingen
De raad heeft besloten deel te nemen aan het project `stemmen in een willekeurig stemlokaal' bij de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement op 4 juni 2009.

Voorbereidingsbesluit voor bouwplan Waterbedrijf De raad heeft verklaard dat voor het gedeelte van het pompstation aan de Waterleidingweg te Onnen, kadastraal bekend gemeente Haren, sectie D, nr. 945 waarvan de begrenzing is aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart, een bestemmingsplan wordt voorbereid en dat dit besluit op 14 februari 2009 in werking treedt.

Evenementenbeleid
De raad heeft besloten de beleidsnota Evenementenbeleid vast te stellen.

Actualisatie Integraal Huisvestingsplan 2009-2012 De raad heeft ingestemd met de inhoudelijke en financiële kaders van het integraal HuisvestingPlan (IHP) 2009-2012:

* Het IHP 2009-2012 vast te stellen en in de komende vier jaren uit te voeren. De praktische uitvoering zal worden getoetst aan eventueel gewijzigde omstandigheden door de aanvragen jaarlijks te beoordelen en op te nemen in de jaarlijkse
huisvestingsprogramma's.

* In eerste instantie uit te gaan van de ontwikkelingen exclusief DHE.

* Het plafondkrediet op te hogen met EUR 175.000,- per jaar voor een periode van vier jaren, waarbij het eerste jaar wordt verminderd met de al beschikbaar gestelde vergoeding voor onderwijskundige vernieuwingen van EUR 83.430.

* Het plafondkrediet jaarlijks te indexeren conform artikel 40 van de verordening `huisvesting onderwijs gemeente Haren'. Als grote projecten de vervangende nieuwbouw voor de Brede School realiseren en de diverse alternatieven voor het Zernike College onderzoeken voor uitvoering in 2013.