Gemeente Hilversum

Herinrichting 's-Gravelandseweg

publicatiedatum: woensdag 28 januari 2009

In 2009 worden in het kader van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP) alle grote kruisingen langs de Ring West heringericht. De belangrijkste kruising langs de Ring West is die met de
's-Gravelandseweg, de kruising `Quatre Bras'. In de aanloop naar de herinrichting van die kruising begint de aannemer in de loop van de volgende week met de vervanging van de riolering en aansluitend de herinrichting op het gedeelte van de 's-Gravelandseweg tussen het gebouw van AKN en de kruising met de buitenring.

Omleidingen
De belangrijkste omleiding, die voor doorgaand autoverkeer vanuit het centrum, loopt over de Hoge Naarderweg naar de buitenring. Om ervoor te zorgen dat de automobilisten daar kansen krijgen om met name linksaf te slaan, worden op de Insulindelaan en de Godelindeweg tijdelijk doseerlichten geplaatst. Stad in worden automobilisten vanuit 's-Graveland omgeleid naar de Vaartweg, die tijdens de werkzaamheden ook geldt als toegang tot het centrum voor autoverkeer vanaf de Vreelandseweg.

Duur
De 's-Gravelandseweg zal vanaf de Trompenbergerweg richting 's-Graveland geruime tijd afgesloten blijven. Want als begin april de herinrichting vorm begint te krijgen, wordt de kruising Quatre Bras, waarschijnlijk op de dinsdag na Pasen, volledig afgesloten voor een periode van in ieder geval twee maanden.