Gemeente Lopik

Project jeugdgebouw Cabauw

De provincie Utrecht heeft aan de gemeente Lopik EUR 125.000,- beschikbaar gesteld voor de leefbaarheid in kleine kernen. Het college stelt de raad voor dit bedrag beschikbaar te stellen voor het realiseren van een jeugdgebouw in Cabauw.

Op 21 februari 2006 heeft de raad het rapport "Kansen benutten in Benschop en Cabauw - haalbaarheid leefbaarheidsproject Cabauw" behandeld. Daarna is de projectgroep Uitvoering toekomst Cabauw opgericht, een stedenbouwkundige visie gemaakt en een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Met alle betrokken partijen is een intentieovereenkomst gesloten en is overleg gestart om tot een sluitende exploitatiebegroting te komen.

Na verwachting zal de projectgroep op 2 februari 2009 definitieve overeenstemming bereiken over de plannen voor het realiseren van een nieuw jeugdgebouw in Cabauw voor KPJ en Jong Nederland. Voorafgaand aan de commissievergadering van 10 februari 2009 zal in een tussenrapportage nader worden ingegaan op de overeenstemming.

De provincie Utrecht heeft een bijdrage van EUR 125.000,- toegezegd in het kader van de leefbaarheid in kleine kernen en vindt het jeugdgebouw een goede bestemming voor haar bijdrage.

Het college stelt de raad voor de door de provincie Utrecht toegekende bijdrage van EUR 125.000,- beschikbaar te stellen voor het realiseren van een jeugdgebouw in Cabauw. Dit onderwerp wordt behandeld tijdens de raadsvergadering van 24 februari 2009.