Gemeente Lopik

Gemeente Lopik onderzoekt eigen communicatie

Om inwoners te informeren en met hen te communiceren over bijvoorbeeld plannen, projecten en nieuw beleid gebruikt de gemeente Lopik diverse communicatiemiddelen. Dit zijn onder andere de gemeentepagina in Zenderstreeknieuws, de gemeentelijke website, informatieavonden, brieven aan inwoners en de gemeentegids. De gemeente wil graag weten hoe inwoners deze communicatiemiddelen waarderen.

De gemeente vindt goede communicatie met haar inwoners belangrijk en wil graag weten hoe zij denken over de huidige wijze waarop de gemeente met hen communiceert. Daarom is op 29 januari 2009 een vragenlijst verzonden aan 1.100 willekeurig gekozen inwoners. Het invullen kan anoniem en kost ongeveer vijftien minuten. Het terugsturen van de vragenlijst is kosteloos vanwege de bijgesloten antwoordenvelop.

De gemeente hoopt op medewerking van de 1.100 inwoners aan dit onderzoek en vraagt hen de vragenlijst uiterlijk 13 februari 2009 terug te sturen. De uitkomsten zullen via de website bekend worden gemaakt én worden verwerkt in het op te stellen externe communicatiebeleid.