Politie Hollands Midden

Datum: 29 januari 2009

Leiden Gestolen fietsen teruggevonden De politie heeft woensdag 28 januari twee gestolen fietsen teruggevonden. In de avond zagen agenten op de Steenstraat een 50 jarige man uit Leiden rijden op een damesfiets waarvan ze de indruk kregen dat die wel eens van diefstal afkomstig kon zijn. Bij een nadere controle van de fiets en een kijkje in het opsporingsregister bleek dat de fiets inderdaad was gestolen. De man werd aangehouden en verhoord. Hij verklaarde dat hij de fiets had gekocht. De politie maakt proces-verbaal op voor heling. De fiets is in beslag genomen.

Diezelfde avond zagen agenten op de Rembrandstraat een fiets staan waarvan ze ook de indruk kregen dat die wel eens gestolen kon zijn. Omdat er aangifte van diefstal was gedaan door de eigenaar vonden de agenten de bevestiging in het opsporingsregister. De agenten hebben de fiets vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Bewoners kennen nieuw politiebureau nog onvoldoende Bewoners van Leiden - Noord en de Merenwijk zijn nog onvoldoende op de hoogte van het bestaan van het sinds 16 december 2008 geopende politiebureau aan de Kooilaan. De politie merkt dat mensen zich nog melden aan de oude locatie aan de Pelmolen of ten einde raad gaan naar het politiebureau aan de Langegracht. Dat is niet meer nodig

Het politiebureau van het team Leiden-Noord staat aan de Kooilaan 96. Het bureau is voor het publiek geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kan men terecht op het politiebureau Leiden-Centrum aan de Langegracht. Verdere mogelijkheden om de politie te bereiken zijn bij spoed 112 en wanneer er geen spoed is 0900-8844. Ook voor informatie kan dat nummer gebruikt worden. Verder is het team ook te bereiken via: info@hollands-midden.politie.nl

-------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------