Reactie Janssen de Jong Groep op onderzoek rijksrecherche

29/01/2009 10:43

Huijskens & Istha

Reactie Janssen de Jong Groep op onderzoek rijksrecherche

Son en Breugel, donderdag 29 januari 2009 - Janssen de Jong Groep heeft verbijsterd gereageerd op de aanhouding van drie medewerkers en een oud-medewerker van een van haar dochterondernemingen.

Voorzitter ing. E.M. Krul van de Raad van Bestuur van Janssen de Jong Groep: "Integriteit staat in onze bedrijfscultuur op de eerste plaats. Wij besteden daar intern zeer veel aandacht aan en hanteren een strikte gedragscode waaraan al onze mensen gebonden zijn. Zaken als fraude of corruptie worden in ons bedrijf absoluut niet getolereerd. Het geven van een auto aan een ambtenaar, waarvan het persbericht van het Landelijk Parket gewag maakt, is uiteraard volstrekt uit den boze."

Krul: "Het onderzoek en de aanhoudingen hebben ons dan ook volledig verrast. Onze Groep zal alle medewerking verlenen aan het onderzoek. Ook hebben wij inmiddels een gerenommeerd accountant ingeschakeld die een diepgaand intern onderzoek zal verrichten. Ik hoop dat de komende dagen meer duidelijk zal worden waar het precies over gaat, want op dit moment weten wij niet meer dan wat er in de krant staat. Dat maakt het bijna onmogelijk om inhoudelijk te reageren op de vele vragen die op ons afkomen. Zodra er van onze kant meer nieuws te melden is, zullen wij u op de hoogte brengen."