Politie Limburg-Zuid

Drie drugshandelaren opgepakt

De politie heeft woensdagavond in Maastricht drie drugshandelaren opgepakt. De drie, met een Irakese achtergrond, zijn behalve hun vrijheid ook bijna een halve kilo heroïne, een kleine hoeveelheid cocaïne, een auto en 5500 euro kwijt.
De politie deed deze vangst in het kader van de actie 'BorderlineS' na anonieme tips die direct en via Meld Misdaad Anoniem zijn binnen gekomen. De auto die in beslag is genomen is het voertuig waarmee de drugstransporten werden gedaan. Woensdagavond werd één van de drie, een 35-jarige man, rijdende in die wagen op de Bloemenweg aangehouden. Hij bleek enkele bolletjes harddrugs bij zich te hebben. Daarnaast had hij 4900 euro op zak.
Toen de politie bij zijn woning aan de Sint Antoniuslaan aankwam, vluchtten twee andere mannen (20 en 34 jaar) uit het betreffende appartement. Die werden al snel in de kraag gevat. Zij bleken een plastic zak met daarin de genoemde hoeveelheid heroïne en cocaïne in een plantenbak op het balkon te hebben verstopt. Eén van de twee mannen had bovendien ruim 600 euro bij zich.

29-01-2009, Maastricht